Latvijas tirgos

Pieprasītākie produkti Lauku labumu tirdziņā Užavas alus un piena produkti

Aija Zariņa, AgroPols
27.05.2010

Iesākoties vasaras sezonai un tuvojoties saulgriežiem, katru piektdienu Lauku labumu tirdziņā pie Spices arvien vairāk apmeklētāju izvēlas pašmāju alu un svaigos piena produktus, stāsta sabiedrisko attiecību aģentūras "Prospero" pārstāve Maija Trikule.

Tirdziņa piedāvājumā ir pieprasītais un gardais Užavas alus, kā arī svaigie uzņēmumu "Daugava" un "Degoles pienotava" produkti. Alus tirgotāji informē, ka vidēji dienā tiek pārdoti aptuveni 350 litri alus. Ar to apmeklētāji var ne tikai remdēt slāpes tirdzniecības vietā, bet arī iegādāties vairumā līdzņemšanai brīvdienu gaitās.

Tirdzniecības centra "Spice" direktore Iveta Lāce informē, ka jau laicīgi Spices Lauku labumu tirdziņā ieskandēsies Līgo dziesmas. Māju dekorēšanai tirdziņā nopērkami koši stādi un puķes piekaramajos grozos, kā arī tuvāk svētkiem tiks piedāvātas Jāņu zāles.

Viņa stāsta, ka 18. jūnijā laikā no 15:00-19:00 notiks ielīgošanas pasākums, kurā uzstāsies folkloras kopa ar autentiskiem mūzikas instrumentiem, kuri aicinās apmeklētājus dziedāt, dejot līdzi, iet rotaļās. Pasākumā piedalīsies Jāņu tradīciju pazinēji, kuri dos apmeklētājiem iespēju tuvāk iepazīt svētku tradīcijas un apgūt praktiskas prasmes, kas noderēs svētkos, kā arī degustēt Jāņu galdam raksturīgos ēdienus. Tiek plānots, ka pilsētnieki varēs izmēģināt klātienē, kā slaukt govi, kult sviestu, iemācīties pīt krāšņu vainagu, kā arī paši uzmeistarot dāvanas Līgām un Jāņiem.

Spices Lauku labuma tirdziņš pulcē apmeklētājus jau no Lieldienu svētkiem. Tirdziņš ir atvērts apmeklētājiem katru piektdienu no plkst. 15:00 līdz 19:00 un katru sestdienu no plkst. 10.00 līdz 17:00 līdz pat 30. oktobrim. (Sk. arī rakstu un rakstu

AgroPols

x

Paroles atgadināšana