Latvijas tirgos

Samazinās nomas maksu zivju tirgotājiem Rīgas Centrāltirgū

AgroPols
19.06.2010

Rīgas Centrāltirgū Sakņu paviljona rekonstrukcijas darbu dēļ tiks traucēta tirdzniecība blakus esošajā Zivju paviljonā, tādēļ zivju tirgotājiem šovasar tiks samazināta nomas maksa, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šovasar Rīgas Centrāltirgū plānots veikt Sakņu paviljona rekonstrukcijas darbus, tādēļ uz laiku tiks slēgta gājēju pāreja no Sakņu paviljona uz Zivju paviljonu, kas būtiski var ietekmēt tirdzniecību Zivju paviljonā.

Ņemot vērā, ka vasaras sezona tradicionāli nav labvēlīgs laiks tirdzniecībai ar zivju produkciju, Rīgas Centrāltirgus vadība ir pieņēmusi lēmumu atbalstīt Zivju paviljona apsaimniekotāju - SIA "Kustība N", samazinot nomas maksu laika periodā no 1. jūlija līdz 30. septembrim ar nosacījumu, ka nomas maksa tiks samazināta arī visiem pārējiem Zivju paviljona tirgotājiem.

Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljona rekonstrukcija izmaksās 1,53 miljonus latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN). AS "Rīgas Centrāltirgus" rīkotajā konkursā sakņu paviljona rekonstrukcijai pieteicās deviņi pretendenti, no kuriem par labāko atzīts pilnsabiedrības "Būvlata" piedāvājums.

Plānotā līguma summa ar šo uzņēmumu ir 1,26 miljoni latu bez PVN. Rekonstrukcijas darbi būs jāveic četru mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža - līdz oktobra sākumam.

Kā informēja AS "Rīgas Centrāltirgus" mārketinga projektu vadītāja Gunta Poplovska, rekonstruētajā paviljonā uzsvars tiks likts uz Latvijā ražotu produkciju. Jaunajā paviljonā tiks izveidots otrais stāvs jeb balkona stāvs, kurā tiks izvietotas vairākas kafejnīcas, dažādu pakalpojumu sniedzēju, kā arī citu interesantu Latvijā ražoto preču tirgotāju stendi.

Kā jau ierasts, paviljona pirmajā stāvā varēs iegādāties dažādus dārzeņus, augļus un skābējumus, bet kā papildinājums klāt nāks arī gaļa un gaļas izstrādājumi, piena produkti, svaigi cepta maize un citi bakalejas produkti, norāda Poplovska.

Rekonstrukcijas laikā dārzeņu, skābējumu un augļu tirgotāji savus pircējus gaidīs Centrāltirgus gaļas paviljonā, kā arī āra tirdzniecības vietās.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana