Latvijas tirgos

"Tukuma piens" iepirktā piena apjoms palielinājies par 16%

Aija Zariņa, AgroPols
29.12.2010

Ceturtā lielākā piena pārstrādes uzņēmuma A/S "Tukums piens" eksporta apjoms 2010. gadā pieaudzis par 250%, informēja Anna Blaua, Baltijas Komunikāciju centra pārstāve. Tas galvenokārt skaidrojams ar veiksmīgu uzņēmuma darbību Lietuvas tirgū, kurā "Tukuma piens" aktīvi uzsācis svaigo piena produktu pārdošanu.

"Tukuma piens" eksports uz Lietuvu veido ap 80% no kopējā eksporta apjoma. Iegūts arī darbības uzsākšanas sertifikāts Krievijā, un nodibināti jauni kontakti šīs valsts tirgū.

"Tukums piens" valdes loceklis Edmunds Jansons stāsta : "Ja šo gadu salīdzinām ar pērno gadu, 2009. gads "Tukuma pienam" bijis nedaudz veiksmīgāks. Tas skaidrojams ar to, ka 2010. gada lielākajā daļā bija novērojamas zemas piena produktu pārdošanas cenas, kā arī gada nogalē strauji pieauga piena iepirkuma cenas, kā rezultātā negatīvi tiek ietekmēta rentabilitāte. Taču, pateicoties sabalansētam produktu portfelim un eksporta pieaugumam, prognozējam, ka 2010. gadu mūsu uzņēmums beigs ar 10% lielāku apgrozījumu nekā 2009. gadā."

2010. gada laikā "Tukuma piens" nostiprinājis tirgus līdera pozīcijas jogurta, sviesta, skābā krējuma un tā izstrādājumu grupās. Uzņēmums piedzīvojis arī daudz pozitīvu pārmaiņu preču sortimentā. "Salīdzinot ar 2009. gadu, šogad pārstrādei iepirktā piena daudzums ir palielinājies par 16%. Tas mums ļāvis uzsākt vairāku jaunu produktu ražošanu populārajā "Exporta" sērijā - biezpienu, pienu un kefīru. Vairāki jaunumi ir arī "Tukuma piens" jogurtu klāstā. Tāpat, turpinot attīstību, kā ikkatru gadu veicām vairākus investīciju projektus, pie kuriem varam minēt sakārtoto un paplašināto biezpiena ražotni, kā arī veiktos uzlabojumus kvalitātes kontroles nodrošināšanā," norāda E. Jansons.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana