Latvijas tirgos

"Spilva" šogad plāno iepirkt 120 tonnas skābeņu

Aina Odziņa, AgroPols
28.03.2011

2011. gadā ir paredzēts palielināt Spilvas skābeņu ražošanas apjomus un iepirkt 120 tonnas skābeņu, informēja uzņēmuma pārstāvji. Latvijas skābeņu piegādātāji ir aicināti palielināt skābeņu piegādes. Šogad skābeņu iepirkuma apjomu Spilvas ražotnē ir paredzēts palielināt par 26,8%, salīdzinot ar 2010. gada iepirkumu.

„Pērn iepirkām 94,6 tonnas skābeņu, ko pilnībā nodrošināja Latvijas piegādātāji. Vislielākie skābeņu piegāžu apjomi 2010. gadā nāca no Cēsu novada un tā apkaimes. Ļoti ceram, ka šogad piegādāji varēs piegādāt visas Spilvas ražošanai nepieciešamās 120 tonnas. Skābeņu iepirkuma periods ir no maija līdz septembrim, taču tā kā skābenes iepērkam svaigas, tad tās vislabākās ir tieši pavasarī. Tādēļ esam plānojuši vislielākos skābeņu iepirkumus veikt iepirkumu sezonas sākumā," skaidro Spilvas iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.

Sarunas un vienošanās par skābeņu piegādi Spilvas ražotnei plānots pabeigt līdz aprīļa sākumam, kad paredzēta līgumu slēgšana par konkrētiem piegāžu apjomiem un termiņiem.

Konservētas skābenes ir viens no pieprasītākajiem Spilvas produktiem ne tikai Latvijā, bet arī tiek eksportēts uz kaimiņvalstīm - Krieviju un Lietuvu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana