Latvijas tirgos

Pie "Spices" Lieldienās darbosies Lauku labumu tirdziņš

Ineta Želve, Leta
18.04.2011

No 22. līdz 24. aprīlim pie tirdzniecības centra "Spice" darbosies Lauku labumu tirdziņš, kur svaigus produktus varēs iegādāties no Latvijas zemniekiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Spices" pārstāvji.

Tirdzniecības centrs "Spice" sadarbībā ar Latvijas Zemnieku federāciju organizē akciju, kuras laikā pilsētnieki varēs pieteikties zemnieku saimniecībās, iepazīt lauku dzīves romantiku un pastrādāt laukos par vēdera tiesu.

Tāpat tirdziņa apmeklētāji varēs pārbaudīt savas prasmes atpazīt lauku darbarīkus. Latvijas Zemnieku federācijas lauku sētā dziedās tautas dziesmas, apmeklētāji tiks cienāti ar īstu rupjmaizi, medu un piparmētru tēju. 22. un 23.aprīlī bērniem būs iespēja jāt uz ponija un īpaši apmācīta bullēna.

"Visi interesenti Lieldienās pie "Spices" varēs iepazīties ar zemnieku saimniecībām, tur veicamajiem darbiem un atpūtas iespējām. Zemnieki piedāvās pilsētniekiem sajust lauku garšu un parādīt bērniem lauku dzīvi, pretī iegūstot palīdzību lauku darbos," norāda Latvijas Zemnieku federācijas vadītāja Agita Hauka.

Ruta Āboliņa no zemnieku saimniecības "Cepļi" ir viena no saimniecēm, kas Lieldienās būs pie "Spices" un vēlas sadarboties ar pilsētniekiem. Viņa piedāvā apciemot zemnieku saimniecību aveņu laikā jūlijā un uz ābolu ražu septembrī. "Tie, kam nav bail no bitēm un ir vēlme iepazīties ar tām tuvāk, var braukt vasarā jebkurā laikā. Aicinu pilsētniekus braukt nedēļas nogalēs vai darba dienās. Ciemiņi varēs iet īstā lauku pirtī, gulēt istabiņā virs pirtiņas vai teltīs. Esam veselīgas pārtikas piekritēji, ēdam daudz zaļumus, ogas, vasarā aukstās zupas. Ko paši ēdīsim, ar to arī cienāsim viesus," stāstīja Āboliņa.

Lauku labumu tirdziņā plašā klāstā varēs iegādāties svaigus Latvijā audzētus un pārstrādātus produktus - garšaugus, bērzu sulas, olas, sierus un piena produktus, augļus, dārzeņus, ogas un to pārstrādes produktus, zāļu tējas, medu, lauku maizi, gaļu un zivis, kā arī mājās gatavotus konditorejas izstrādājumus un saldējumu.

Šogad par zemnieku saimniecību un mājražotāju dalību Lauku labumu tirdziņā lēma īpaša ekspertu komisija: Latvijas augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas izpilddirektore Mairita Blūma, dietoloģe Lolita Neimane, tirdzniecības centra "Spice" nomas projektu vadītāja Olita Mestere un žūrijas priekšsēdētāja - tirdzniecības kompleksa "Spice" direktore Iveta Lāce. Priekšroka tika dota dalībniekiem, kas piedāvā dabiskus produktus un tradicionālus amatniecības izstrādājumus.

Saskaņā ar žūrijas apstiprināto tirdziņa dalībnieku sarakstu šogad tirdziņā piedalīsies vairāk nekā 25 zemnieku saimniecības un mājražotāji, piemēram: "Jaundimdāni", "Kalna Smīdes", "Jaunkalēji", "Laucinieki", "Rūķīši", "Strēlnieki", "Kraujas", "Stūri", "Lazdiņu sievasmātes gardumi", mājražotāji un individuālie komersanti Jānis Krūze, Jānis Joma, IK "Anete Š", kā arī SIA "Steffensen", SIA "Serviss DL", maiznīca "Liepkalni" un citi.

Tirdziņš būs atvērts apmeklētājiem Lieldienās 22. aprīlī, 23. aprīlī un 24. aprīlī no plkst. 10 līdz 17, bet, sākot no 29. aprīļa, tas strādās katru piektdienu no plkst. 13 līdz 19 un katru sestdienu no plkst.10 līdz 17 līdz 30.oktobrim.

Leta

x

Paroles atgadināšana