Latvijas tirgos

"Mūsmāju dārzeņiem" izcila burkānu un biešu raža

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
29.09.2011

"Šogad novācam vidēji 60 līdz pat 80 tonnas burkānu no hektāra, bet precīzāku apjomu varēsim pateikt, kad raža būs pilnībā novākta. Atšķirībā no citiem gadiem šogad burkāni ir ļoti lieli, turklāt tos nav īpaši skārušas ierastās slimības," biznesa portālam "Nozare.lv" stāstīja dārzeņu kooperatīva "Mūsmāju dārzeņi" vadītāja Edīte Strazdiņa.

Viņa norādīja, ka ir attaisnojusies arī jaunās šķirnes - sulu burkānu - stādīšana. "Jaunais produkts, ko esam ieviesuši šogad - sulu burkāni - pēc tirdzniecības rezultātiem sevi ir attaisnojis. Izvēlējāmies tieši sulai piemērotu burkānu šķirni, ar ko apsējām desmit hektārus no kopējām 60 hektāru lielajām burkānu platībām. Sākotnējie pārdošanas rezultāti rāda, ka pieprasījums ir liels, tāpēc plānojam sulu burkānu stādījumus nākamgad palielināt par vismaz desmit hektāriem," norādīja kooperatīva vadītāja.

Strazdiņa sacīja, ka arī bietēm šogad ir ļoti laba raža - apmēram 80 tonnas no hektāra. "Arī bietes padevušās lielas, un tās aiziet galvenokārt pārstrādei. Tas nozīmē iespējas bietes notirgot, piemēram, Krievijai, kur cieņā īpaši lielas galda bietes. Labākās ražas šogad ir šķirnēm "Pablo" un "Action"''.

Gan burkānu, gan biešu raža kopumā tiks novākta ap novembra vidu.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana