Latvijas tirgos

PVD informē par kartupeļu izcelsmes pārbaudēm

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
04.11.2011

Pārtikas un veterinārais dienests pagājušajā nedēļā, saņemot informāciju, ka veikalos tiek tirgoti Zviedrijas kartupeļi, kuriem nav norādīta to izcelsme, kas tādējādi ir patērētāju maldināšana, uzsāka ārpuskārtas pārbaudes, kuras pabeidza  1. novembrī.

Dienesta inspektori, strādājot arī brīvdienās, pārbaudīja gan vairumtirdzniecības, gan mazumtirdzniecības un arī fasēšanas uzņēmumus.

Pārbaužu laikā inspektori, veicot dokumentālās pārbaudes par to, vai izcelsmes valsts sakrīt ar pavaddokumentos norādīto, konstatēja, ka tirdzniecībā nav Zviedrijas izcelsmes kartupeļu.

PVD Pārtikas uzraudzības departamenta direktors Ernests Zavadskis uzsver, ka dienesta inspektori jau no marta pārbaužu laikā pastiprinātu uzmanību pievērš marķējumam un tam, lai ir norāde par izcelsmes valsti preču cenu zīmē, kurai jāsakrīt ar izcelsmes valsts norādi preču pavadzīmē.

PVD  atgādina, ka Eiropas Savienībā ir vienotais tirgus un aizliegt pārdot kādā valstī citā ES valstī saražotu preci vai produktu nevar. Protams, produktam ir jāatbilst ES prasībām un ir jābūt norādītai produkta izcelsmes valstij, kam dokumentāli jāsakrīt ar pavaddokumentos norādīto.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana