Latvijas tirgos

"Laima" un "Staburadze" paaugstinās saldumu cenas par 5%

Leta
28.11.2011

Saldumu ražotāji AS "Laima" un "Staburadze" no 28. decembra paaugstina saldumu cenas par 5%, tomēr Ziemassvētku produkcijai cenas tiek solīts nemainīt, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumus pārstāvošā koncerna "NP Foods" preses sekretāre Rita Voronkova.

"NP Foods", kas nodrošina vienotu vadību un attīstību Latvijas uzņēmumos "Laima", "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Staburadzes konditoreja" un SIA "Saldumu tirdzniecība", noslēdzis jaunus izejvielu iepirkumu līgumus, kas vidējo pašizmaksu sadārdzinās par 8%, sacīja Voronkova.

Salīdzinot ar iepriekšējo izejvielu piegādes līgumu, cukura cena palielinājusies par 49%, sviesta - par 14%, kviešu miltu - par 9%, lazdu riekstu - par 27%, sacīja Voronkova, piebilstot, ka atsevišķiem produktiem ar lielāku cukura īpatsvaru pašizmaksas sadārdzinājums sasniedz pat 23%.

Vienlaikus uzņēmums sola, ka cenas nepieaugs Ziemassvētku produkcijai, kas ietver šokolādes, šokolādes konfektes, saldumu kārbas, piparkūkas un cepumus, kā arī svētku saldumu izlases ar vienotu dizainu.

Cenas nepieaugs arī "Selga" cepumiem un "Gutta" produktiem, kuru izejvielu sadārdzinājums tiek kompensēts ar ražošanas efektivitātes pasākumiem, sacīja Voronkova.

Leta

x

Paroles atgadināšana