Latvijas tirgos

„Rīgas Dzirnavnieks” uzsāk trīs maizes miltu maisījumu ražošanu bez konservantiem

Ilze Vabole, AgroPols
02.12.2011

Viens no lielākajiem graudaugu pārstrādātājiem Baltijā AS „Rīgas Dzirnavnieks” uzsācis „Hercogs” maizes miltu maisījumu ražošanu, tādā veidā paplašinot uzņēmuma darbību un iekarojot jaunu tirgus nišu, informēja Mārtiņš Pozņaks. Turpmāk, lai mājas pagatavotu garšīgu un veselīgu maizi, iedzīvotājiem būs pieejami trīs dažādi maizes miltu maisījumi – „Mājas baltmaize”, „Rīta maize” un „Sēklu maize”.

Pēdējos gados iedzīvotāji, pērkot pārtikas produktus, arvien vairāk pievērš uzmanību produktu sastāvam un izejvielām. AS „Rīgas Dzirnavnieks”, ievērojot veselīguma un dabīguma tradīcijas un izstrādājot trīs jaunas „Hercogs” maizes miltu maisījumu receptes, pircējiem piedāvās produktu, kurš pagatavots no dabiskām izejvielām un nesatur uzlabotājus un konservantus.

AS „Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors Sandis Jansons par jaunajiem produktiem stāsta: „Līdz ar mājās ceptas maizes popularitātes pieaugumu Latvijā, tika nolemts papildināt, „Hercogs” produktu līniju ar jaunu produktu grupu - maizes miltu maisījumiem. Līdz šim „Hercogs” produktu klāstā pircējiem bija pieejami kviešu milti, bioloģiskie kviešu milti un miltu maisījumi kūkām un pankūkām. Cilvēki, kuri izvēlas ikdienā lietot mājas pašu gatavoto maizi, apzinās pagatavotā ēdiena un garšas kvalitāti, tāpēc arī jaunie maizes miltu maisījumi ir ražoti no dabīgām izejvielām un nesatur uzlabotājus. Maizi pircēji varēs cept gan speciāli tam domātās maizes krāsniņās, gan arī cepeškrāsnī.”

Maize ir neatņemama uztura sastāvdaļa arī bērnu ikdienas ēdienreizēs, tāpēc, lai maizi padarītu īpaši gardu, to iespējams bagātināt, pievienojot rozīnes, riekstus un dažādas sēklas. Savukārt, pateicoties dažādiem maizes pagatavošanas veidiem un jaunajiem „Hercogs” maizes miltu maisījumiem: ,„Sēklu maize”, „Rīta maize” vai „Mājas baltmaize” ikviens var kļūt par savas ģimenes beķeri, neizmantojot speciālu vai dārgu virtuves tehniku.

Novembra sākumā, Latvijas Iepakojuma asociācijas rīkotajā konkursā, AS "Rīgas Dzirnavnieks" ražotās produktu grupas "Hercogs" iepakojums tika atzīts par labāko pārtikas preču iepakojumu Latvijā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana