Latvijas tirgos

Latvijas kopstendā izstādes „ Riga food” laikā piedalījušies 34 uzņēmumi

Daina Saktiņa, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
11.09.2012

No 5. līdz 8. septembrim Ķīpsalā noritēja ikgadējā izstāde “Riga Food 2012”, kuru organizēja izstāžu rīkotājsabiedrība „BT 1”. Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūta Lauku vides attīstības nodaļa organizēja Zemkopības ministrijas līdzfinansēto Latvijas pārtikas uzņēmumu kopstendu. Kopstends nodrošināja 34 Latvijas uzņēmumu dalību, no kuriem 14 uzņēmumi piedalījās visas izstādes dienas, bet 20 uzņēmumi nodrošināja degustācijas procesu savu produktu prezentēšanai.

Kopstendā ik dienu darbojās šādi uzņēmumi: saldo un pikanto riekstu produkcijas ražotājs SIA "Fooderus", konditorejas izstrādājumu ražotāji SIA "Māris & CO", SIA "Baltās naktis" un SIA "Daugulis & Partneri", gaļas pārstrādes un gaļas produktu ražotājs - SIA "Rēzeknes gaļas kombināts", dažādu garšvielu maisījumu ražotājs- SIA "Valežs", kāpostu audzētājs un produktu ražotājs- SIA "Dimdiņi", piena produktu ražotāji SIA "Edaks” unZ/S „Vecsiljāņi", Baltijas valstu līderis augļu un ogu piedevu ražošanā piena pārstrādes un konditorejas ražošanā SIA "Puratos Latvia", savvaļas ogu un sēņu pārstrādātājs SIA "Mandor Rīga", lielākais kartupeļu cietes ražotājs Baltijā SIA „ALOJA - STARKELSEN” , pārtikas piedevu un garšvielu ražotājs-SIA "Anatols", piena konfekšu “Gotiņa”, īrisu, šerbertu, marmelādes un konfekšu krēmu izgatavotājs SIA "Saldus pārtikas kombināts”.

Savukārt, kopstenda degustāciju vietu izmantoja vēl 20 citi Latvijas pārtikas produktu ražotāji, izmantojot iespēju iepazīstināt izstādes apmeklētājus ar savu produkciju.

Šogad Vidzemes novadu pārstāvēja tādi piena produktu ražotāji kā A/S „Smiltenes piens”, A/S „Lazdonas piensaimnieks”, z/s Veckūkuri un z/s „Dimanti”; maizes cepēji no SIA „Maiznīca Flora”; Piebalgas medus ražotājas no z/s „Spulgas” un biškopes Vijas Rākas bioloģiski sertificētās biškopības saimniecības; Limbažu novada augļu un ogu audzētāji un pārstrādātāji no z/s „Pētnieciskā jaunsaimniecība „Gundegas””, ābolu audzētāji no z/s „Reķi” un maizes cepēji no SIA N.Bomja maiznīca "LIELEZERS”. Zemgali pārstāvēja maizes un miltu izstrādājumu ražotājs SIA „Dona” un dārzeņu konservu ražotājs SIA „Kronis”. Kurzemes novadu pārstāvēja Kuldīgas novada mājražotāji – vīna ražotāji no Z/S Smilškalni un Mārtiņa Barkāna ģimenes vīna darītava „Abavas”, medus ražotāji no Z/S „Baļļas”, kazas siera ražotāji no Z/S „Birznieki” un Garšu fabrika, kas ražo sausās garšvielas bez konservantiem un citām piedevām no Latvijā audzētiem dārzeņiem un garšaugiem. Savukārt, Rīgas pilsētu pārstāvēja SIA „Rīgas Piensaimnieks”, sīpolu marmelādes ražotāji no SIA „Waras ula”, maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāji A/S „Vidzemes maiznīca”.

„Piedaloties izstādē, visu kopstenda dalībnieku mērķis bija iepazīstināt gan nozares profesionāļus, gan pircējus, gan esošos un potenciālos sadarbības partnerus ar savu produkcijas klāstu, jaunumiem produktu ražošanā un noformēšanā, attīstīt jaunas sadarbības iespējas savu preču noietam Latvijā un ārzemēs, uzlabot produkcijas noformējumu utt. Bija patīkami dzirdēt no kopstenda dalībniekiem, ka izstādes ietvaros uzstādītie mērķi ir īstenoti un dalībnieki kopumā apmierināti”, stāsta Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūta Lauku vides attīstības nodaļas vadītāja Daina Saktiņa.

Izstāde „ Riga Food 2012” ir vadošā pārtikas nozares izstāde Baltijas valstīs un ik rudeni iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus, sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem, kā arī pulcē nozares profesionāļu tūkstošus. LVAEI un ZM, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu, piedāvāja līdzfinansējumu dalībai „Riga Food 2012” Latvijas uzņēmumu kopstendā. Tā kopplatība šogad bija 182 m2.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana