Latvijas tirgos

Latvijas lauksaimniecības, zivsaimniecības un koksnes produktu ražotāji ieinteresēti paplašināt sadarbību ar Izraēlas uzņēmumiem

Ilze Vabole, AgroPols
19.09.2012

19. septembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Izraēlas lauksaimniecības un lauku attīstības ministri Oritu Nokedu (Orit Noked), kas ieradusies darba vizītē Latvijā, lai apspriestu Latvijas un Izraēlas savstarpējās tirdzniecības ar lauksaimniecības precēm sekmēšanu, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Tikšanās laikā zemkopības ministre Laimdota Straujuma uzsvēra, ka Latvijas lauksaimniecības, zivsaimniecības un koksnes produktu ražotāji ir ieinteresēti paplašināt sadarbību ar Izraēlas uzņēmumiem. „Lai gan pašlaik Latvijas un Izraēlas tirdzniecības apjomi ir nelieli, Izraēla Latvijai ir svarīgs sadarbības partneris tirdzniecības jomā ar lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības produkciju un Latvija ir ieinteresēta eksporta uz Izraēlu palielināšanā. Latvijas zivsaimnieki un lauksaimnieki ir pauduši interesi attīstīt sadarbību ar Izraēlu pētniecības, tehnoloģiju un tirgus attīstības jomās. Turklāt, ņemot vērā Izraēlas ievērojamo attīstību pētniecības jomā, varētu sekmīgi attīstīties arī Latvijas un Izraēlas sadarbība starp abu valstu zinātniskajām institūcijām,” sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Latvijas lauksaimniecības un pārtikas produktu tirdzniecības bilance ar Izraēlu 2010. un 2011. gadā bija pozitīva – Latvijas uz Izraēlu eksportēja produktus 3,58 miljonu eiro vērtībā, bet importēja – 2,57 miljonu eiro vērtībā. Latvijas produktu eksportā uz Izraēlu galvenās produktu grupas ir gaļas un zivju konservi, miltrūpniecības produkti un alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana