Latvijas tirgos

Sanāksmē iepazīstina ar „Zaļās karotītes” turpmāko darbību

Ilze Vabole, AgroPols
25.01.2013

Ceturtdien, 24. janvārī, Zemkopības ministrija rīkoja sanāksmi, kurā lauksaimniecības preču un pārtikas produktu ražotājus pārstāvošās organizācijas tika iepazīstinātas ar nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas („Zaļā karotīte”) turpmāko darbību nākotnē, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks Kaspars Funts.

Sanāksmē piedalījās Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Zemnieku saeimas, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, Pārtikas veterinārais dienesta, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, asociācijas „Lauku ceļotājs”, Latvijas Tirgotāju asociācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji.

Zemkopības ministrija informēja, ka ar 2013. gada 1. janvāri nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas („Zaļā karotīte”) sertifikāciju un kontroli veic Pārtikas un veterinārais dienests, savukārt preču zīmes „Kvalitatīvs produkts” („Zaļā karotīte”) licencēšanas un veicināšanas aktivitātes veiks Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija pēc līguma noslēgšanas. Paralēli tam Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija pārtikas klastera ietvaros strādās pie nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas kritēriju pilnveides.

Pilnveidojot nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas („Zaļā karotīte”) darbību, plānots, ka paplašināsies shēmas ietvaros saražoto produktu ar paaugstinātām kvalitātes prasībām sortiments un apjoms, tiks piesaistīts vairāk pārstrādes uzņēmumu un būs lielākas iespējas „Zaļās karotītes” produktu popularizēšanai, kā arī tiks saglabāts vietējais tirgus, t.sk. notiks shēmas prasību efektīvāka izmantošana publiskajos iepirkumos, veicinot Latvijas ražotāju pārstāvniecību iepirkumos.

Kā zināms, nacionālās pārtikas kvalitātes shēma („Zaļā karotīte”) savulaik iedibināta, lai patērētājam sniegtu garantiju par produkta kvalitāti, ko pārbaudījusi neatkarīga kontroles institūcija, lai patērētājs varētu iegādāties produktu ar viegli atpazīstamu marķējumu, kurš liecina par kvalitāti, lai ražotājam būtu iespēja ražot kvalitatīvu vietējo produktu ar augstu pievienoto vērtību un lai lauksaimniekiem un produktu ražotājiem būtu iespēja saņemt atbalstu par dalību nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana