Latvijas tirgos

Izsludināta papildu iespēja pieteikties uz starptautiskajām pārtikas nozares izstādēm 2013. un 2014. gadā

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
28.03.2013

Sakarā ar lielu Latvijas uzņēmumu pieteikšanās aktivitāti dalībai izstādē „Anuga 2013” (Ķelne, Vācija) sadarbībā ar izstādes organizatoriem Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) ir palielinājis platības Latvijas pārtikas ražotāju kopstendiem. Izstādē Latvijas ražotāji sevi varēs pārstāvēt 3 Latvijas nacionālajos kopstendos, kas atradīsies Maizes paviljonā (68m2), Piena paviljonā un Dzērienu paviljonā (24 m2). Tiek izsludināta papildus pieteikšanās uz pēdējo brīvo platību (12-14 m2) dalībai Apvienotā kopstendā, kas atradīsies Maizes paviljonā.

Papildu tam, LVAEI turpina apkopot Latvijas uzņēmumu pieteikšanos uz starptautiskajām pārtikas nozares izstādēm PRODEXPO 2014 (Maskava, Krievija) un GULFOOD 2014 (Dubaja, Apvienotie Arābu Emirāti), kas notiks 2014. gada februārī. Pamatojoties uz iesniegtajiem pieteikumiem, tiks rezervētas kopstendu platības un uzsākti darbi pie kopstendu organizēšanas. Savlaicīgas pieteikšanās mērķis ir nodrošināt pietiekamas platības darbam stendos tiem Latvijas uzņēmumiem, kuru mērķis ir attīstīt savu produktu eksportu uz NVS valstu un Tuvo Austrumu reģioniem.

Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) ar LR Zemkopības ministrijas atbalstu īsteno tirgus veicināšanas atbalsta pasākumu ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu.

Uz līdzfinansējumu dalībai kopstendos var pieteikties Latvijā reģistrēts komersants, zemnieku saimniecība un kooperatīvā sabiedrība, kas darbojas vismaz vienā no šādām jomām (izņemot zivsaimniecības nozari) (turpmāk – pretendents):

· lauksaimniecības produktu ražošana;

· pārtikas produktu ražošana;

· lauksaimniecības produktu tirdzniecība;

· pārtikas produktu tirdzniecība.

Vairāk informācijas par pieteikšanos, izstādēm un termiņiem meklējiet http://www.lvan.lv/wp-content/uploads/2013/01/Pieteikums_Anuga_Prodexpo_Gulfood_ZM.pdf  

Vēstule- dalības rezervācijas pieteikums ir jāsūta pa faksu Nr. +371 67 542 947, adresējot Lāsmai Grišānei, lasma@lvaei.lv ) līdz š.g.2. aprīlim. Oriģināli jānosūta pa pastu vai jāiesniedz personīgi Rīgā, Struktoru ielā 14, LV –1039.

Uzziņai:

Izstāde „Anuga 2013” norisināsies Ķelnē, Vācijā no 2013.gada 05.-09.oktobrim. Sīkāku informāciju par izstādi iespējams saņemt izstāžu rīkotājsabiedrības mājas lapā: www.anuga.com. LVAEI ir rezervējis platības 3 atsevišķiem nozaru kopstendiem, kas atradīsies piena, dzērienu un maizes paviljonos. Katram kopstendam attiecīgajā paviljonā ir rezervēta 24 m2 liela platība, kurā tiks izvietota arī koplietojama noliktava ar ūdens pieslēgumu. Kopstenda dalībniekiem tiek nodrošināts kopīgs, vienotā dizainā aprīkots stends (t.sk. mēbeles, produktu paraugu vitrīna, info lete, bukletu turētājs, atkritumu tvertne, elektrības pieslēgums un viena elektrības ligzda), kā arī produktu paraugu transportēšana līdz izstādes vietai. Neaprīkotas ekspozīcijas platības viena kvadrātmetra nomas cena izstādē „Anuga 2013” ir 161,4 LVL/m2 (229,6 EUR/m2) (ietver obligāto platības īres maksu par m2, elektrības maksu par m2 un nodevu AUMU par m2).

Izstāde „Prodexpo 2014” norisināsies 2014.gada februārī Ekspocentrā, Maskavā, Krievijā. Kopējā izstādes platība ir 94 470 kv.m. PRODEXPO ir lielākā profesionālā izstāde Krievijā un NVS valstīs pārtikas jomā. Vairāk informācijas pieejama http://www.prod-expo.ru/en/. Pretendentiem līdz 1.jūnijam ir jāiesniedz vēstule-dalības rezervācijas pieteikums, kurā jānorāda nepieciešamā platība ekspozīcijas izvietošanai un vēlamais nozares paviljons. Pēc pieteikumu apkopošanas, LVAEI līdz 15.martam paziņo pretendentiem informāciju par nozaru paviljoniem, kuros izstāžu organizatoram tiks pieteiktas kopstendu platības.

Izstāde „Gulfood 2014” ir viena no pasaulē lielākajām ikgadējām izstādēm pārtikas nozarē, kas notiek Dubajā (Apvienotie Arābu Emirāti). Ik gadus izstādes platība palielinās, 2013.gadā aizņemot aptuveni 114 tūkst. kv.m izstāžu telpu. Izstādes paplašināšanos nosaka milzīgā pārtikas un dzērienu uzņēmumu interese platības pieprasījumā, lai savus produktus prezentētu reģionālā un globālā mērogā, kā arī veidotu sadarbību savu produktu tirgus noieta attīstīšanā. Vairāk informācijas lasiet www.gulfood.com . Pretendentiem līdz 1.jūnijam ir jāiesniedz vēstule-dalības rezervācijas pieteikums, kurā jānorāda nepieciešamā platība ekspozīcijas izvietošanai kopstendā.

Pēc pieteikumu apkopošanas, LVAEI līdz 15. jūnijam paziņos pretendentiem informāciju par kopstenda platības pieteikšanu izstāžu organizatoram.

Papildu informācija:

Daina Saktiņa – daina.saktina@lvaei.lv, tel: +371 29171061

Lāsma Grišāne –lasma@lvaei.lv , tel: +371 29476246

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana