Latvijas tirgos

Putnu fabrikai Ķekava - ISO sertifikāts

AgroPols
02.09.2013

AS "Putnu fabrika Ķekava" ieguvusi ISO sertifikātu, informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Kristīne Liepiņa. Tas nozīmē, ka PFĶ pārtikas drošības pārvaldības sistēma ir sertificēta kā atbilstoša LVS EN ISO 22000:2006 standarta prasībām un apliecina uzņēmuma svaigi atdzesētās un saldētās cāļu gaļas ražošanas augsto kvalitāti. Starptautiski atzītais pārtikas drošības sertifikāts ne tikai norāda uz uzņēmuma ražotās produkcijas kvalitāti, bet palielina arī eksporta iespējas un ļauj nostiprināt jau esošās pozīcijas eksporta tirgos.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers norāda: "Esam gandarīti, ka "Ķekava" ražotās produkcijas kvalitāti nu apliecina arī starptautiski atzīts sertifikāts. Lai gan pēdējā laikā fabrika ir saskārusies ar dažādiem izaicinājumiem, šis novērtējums pierāda uzņēmuma stabilitāti un ilgtspēju. ISO sertifikāts ir ļoti būtisks visiem mūsu klientiem un jo īpaši sadarbības partneriem Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā, lai varētu kāpināt pārdošanas apjomus. Tā kā aktīvi turpinās darbs pie uzņēmuma stabilizācijas un ieņēmumu palielināšanas, ISO sertifikāts ir nozīmīgs ražošanas kvalitātes apliecinājums, kas svarīgi gan pašam uzņēmumam, gan mūsu esošajiem un potenciālajiem sadarbības partneriem."

AS "Putnu fabrika Ķekava" eksportētās produkcijas apjomi arvien palielinās - 2007. gadā tie bija 18,8%, bet 2008. gadā - 15% no saražotā. Būtisks eksporta kāpums notika 2011. gadā, kad eksporta īpatsvars pieauga līdz 25%, bet 2012. gadā fabrika eksportēja 26,6%. 2013. gada rādītāji liecina, ka pirmajā pusgadā eksportēti 34,9% no saražotās produkcijas.

A/S "Putnu fabrika Ķekava" ir vadošais putnu gaļas ražotājs Latvijā. Uzņēmumiem "Putnu fabrika Ķekava" un "Ķekavas Broileri" ir Baltijā modernākā putnu gaļas ražotne.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana