Latvijas tirgos

"Audzēsim kopā" ražas laiks sākas

AgroPols
09.09.2013

Ekoproduktu uzņēmuma "Dabas Dobe" akcijā "Audzēsim kopā" vasaras sākumā pilsētnieki pasūtīja izaudzēšanai bioloģiskajās saimniecībās vairāk nekā 10 tonnas dārzeņu rudenim un ziemai. "Dabas Dobes" pārstāvis Ervins Labanovskis informēja, ka sācies ražas laiks un pirmie kartupeļu, burkānu, sīpolu un biešu maisi dodas uz Rīgu. Laicīgi pasūtītie dārzeņi akcijas dalībniekiem maksā par 30% lētāk.

Pirmā "Audzēsim kopā" ražas piegādātāja ir bioloģiskā zemniece Ligita Zvirbule no Tirzas pagasta "Avotiņiem". Ligita vērtē, ka šogad izauguši skaisti burkāni, jo tie paspēja izdīgt vēl pirms vasaras sausuma, labi kartupeļi, arī bietēm bijusi veiksmīga vasara - labi izaugušas gan saldā "Estrella", gan pirmo gadu audzētā "Cardeo". Ne tik labi šogad klājies sīpolu un ķiploku audzēšanā, jo to ražas apjomu samazinājis sausums. Vērtējot šo vasaru, Ligita atzīst, ka tā kopumā bijusi laba, lai arī sausums ražai gan kaut ko pielika, gan arī atņēma.

Visu "Avotiņu" 23 hektāru plašo saimniecību pa vasaru ravēja ar rokām - kā to dara bioloģiskajās saimniecībās, un galvenais darbaspēks ir Ligita pati un viņas vīrs. Aktīvākais ražas laiks gaidāms septembra beigās. To, kā notiek darbi Ligitas laukos, šogad var vērot on-line kamerā. Tāpat "Audzēsim kopā" pasūtītāji var doties uz saimniecībām, lai audzētu kopā ne tikai virtuāli, bet palīdzot darbos. Šovasar jau vairākas ģimenes viesojušās un palīdzējušas "Avotiņos".

Ervins Labanovskis, "Dabas Dobes" līdzīpašnieks saka: "Ar "Audzēsim kopā" mēs atbalstam Latvijas bioloģiskos zemniekus, jo iepriekš pasūtītajai ražai ir garantēts noiets, un nauda tieši nonāk pie zemniekiem līdz ar ražas sākšanos. Savukārt pilsētniekiem tā ir iespēja tikt pie "saviem" laukiem, un lētākas bioloģiskās produkcijas."

Akciju "Audzēsim kopā!" "Dabas Dobe" organizē trešo gadu, tajā sējas laikā var pasūtīt bioloģiski sertificētus dārzeņus, un saņemt tos ražas laikā par 30% lētāk. Šogad audzējam kartupeļus, burkānus, bietes, sīpolus, ķiplokus, kāļus, rāceņus, ķirbjus, kāpostus, dārza pupiņas, brokoļus, rutkus, sakņu selerijas, kabačus, ķirbjus - sviesta, muskata un uchiki kuri. Tāpat laicīgi var pasūtīt vasaras medu un krēmveida medu, kā arī pīli un zosi, kuri saņemšanas laikā būs 20% lētāki. Dārzeņus var saņemt pa daļām vai visus kopā, sākot no ražas laika līdz 31. janvārim. Par ražu jāmaksā, to saņemot.

Vairāk informācijas: www.dabasdobe.lv, http://blogs.dabasdobe.lv

On-line kamera: http://www.dabasdobe.lv/lv/mes/69

AgroPols

x

Paroles atgadināšana