Latvijas tirgos

Oktobrī lielveikalos visaugstākais pieprasījums bijis pēc dārzeņiem un augļiem

Viktorija Gulbe, Maxima Latvija
06.11.2013

Analizējot oktobra pārdošanas datus, lielveikalu tīkls "Maxima" novērojis, ka pirmajā drēgnajā rudens mēnesī Latvijas iedzīvotāji biežāk devuši priekšroku veselīgiem produktiem. Īpaši aktīvi pircēji oktobrī iegādājušies dažādus augļus un dārzeņus. Visbiežāk pircēju groziņos nokļuvuši banāni, kuri iegādāti par 53% vairāk nekā septembrī. Tāpat augsts pieprasījums bijis pēc gaišajām vīnogām. Salīdzinot ar mēnesi iepriekš, oktobrī iepirkumu groziņos tās iegūlušas par 59% biežāk. Pieprasītāko produktu top 5 ir arī tomāti ķekaros - tiem, salīdzinot ar septembri, oktobrī ir bijis rekordaugsts pieprasījuma pieaugums - 198%.

"Maxima Latvija" Zīmola un komunikāciju departamenta direktore Viktorija Gulbe stāsta, ka produktu izvēlē sezona ir ļoti būtisks faktors: "Apskatot oktobra pārdošanas datus, secinām, ka mūsu klienti labprāt "paildzina" vasaru, iegādājoties dažādus augļus un dārzeņus, kuri vienlaikus arī palīdz imunitātes stiprināšanai. Tā līdzās pirktākajiem produktiem oktobrī atrodams veselīgais avokado un paprika, kā arī citroni, pēc kuriem pieprasījums pagājušajā mēnesī audzis par trešdaļu (33%)."

Aukstais laiks cilvēkus pievērsis arī sātīgu maltīšu gatavošanai, ko pierāda pieaugušais pieprasījums gaļai un zivīm. Izvēloties gaļu, par pircēju absolūtu mēneša favorītu kļuvusi vistas gaļa. Vispopulārākais vistas gaļas produkts ir svaiga cāļa fileja un broilera šķiņķi (pieprasījums oktobrī audzis par 106%), bet starp zivīm iecienītākais bijis atdzesēts lasis - tas oktobrī iegādāts par 25% vairāk nekā septembrī.

Rudenī palielinājies arī pieprasījums pēc kulinārijas izstrādājumiem. Salātu sortimentā nemainīgas līderu pozīcijas saglabājuši klientu iecienītie siera salāti ar burkāniem, kuru pieprasījums kopš septembra audzis par 74%, kā arī "Maxima" privātā zīmola "Meistara marka" gaļas salāti "Populārie" (pieaugums par vairāk nekā trešdaļu jeb 35%). Oktobrī ievērojams pieprasījuma pieaugums novērots arī dažādu veidu kafijai.

Maxima Latvija

x

Paroles atgadināšana