Latvijas tirgos

Tiek veiktas divu zvejas produktu eksportētājuzņēmumu ārpuskārtas pārbaudes

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
15.01.2014

Lai arī oficiāla informācija par konstatētajiem pārkāpumiem divu Latvijas zvejas produktu eksportētājuzņēmumu ražotajā un eksportētajā produkcijā no Krievijas atbildīgajiem dienestiem nav saņemta, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori ir devušies uz uzņēmumiem ārpuskārtas pārbaudēs.

Uzņēmumā „Rānda” PVD izvērtēs uzņēmuma paškontroles ietvaros veiktos testēšanas pārskatus. Līdz šim saražotās produkcijas laboratoriskajās pārbaudēs neatbilstības nav konstatētas.

PVD izvērtēs arī SIA „Kolumbija Ltd” eksportētās produkcijas marķējumu, izmantotās metodes marķējumā noteikto uzturvērtību noteikšanā, kā arī paņems paraugus produkcijas laboratoriskai testēšanai.

Tāpat PVD ir sagatavojis un nosūtīs vēstuli Krievijas Federācijas Patērētāju tiesību aizsardzības dienestam ar lūgumu sniegt informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem SIA „Kolumbija Ltd”.

Detalizētākas pārbaudes dienests veiks pēc informācijas saņemšanas no Krievijas atbildīgajiem dienestiem, pēc kuras būs iespējams identificēt aizturētās partijas numuru un produkcijas veidu.

PVD ģenerāldirektors Māris Balodis uzsver: „Latvijas zvejas produkcijas eksportētājuzņēmumi ir ļoti daudz izdarījuši, lai samazinātu benzo(a)pirēna daudzumu šprotēs un saražotās produkcijas atbilstība tiek regulāri pārbaudīta atbilstoši Eiropas Savienības un Muitas ūnijas normatīvo aktu prasībām.”

Tiesības eksportēt uz Muitas ūnijas valstīm ir 45 zvejas produktu apstrādes uzņēmumiem.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana