Citas ziņas sadaļā
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Eksotiskie augļi mūsu veikalos
BIOR pētījumi par Latvijas iedzīvotāju pārtikas patēriņu
"Latvijas balzama" alkoholisko dzērienu ražošanai iepirkto dabīgo izejvielu daudzums divu gadu laikā audzis par 30%
"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" veiks daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas ražotnes būvniecībā
Krievijas tirgus, šprotes, zemas algas - trīs nepatiesi mīti par eksportu
Latvijas tirgosTuvojoties pavasarim, 43% iedzīvotāju uzturā biežāk lieto augļus un dārzeņusRimi Latvia
07.04.2014 43% jeb gandrīz katrs otrais iedzīvotājs, tuvojoties pavasarim, pārskata savu ēdienkarti un biežāk uzturā lieto svaigus augļus un dārzeņus. Turklāt 39% augļus un dārzeņus maltītēs iekļauj pat vairākas reizes dienā, secināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo aptaujā. Lielākā daļa jeb 61% iedzīvotāju augļus un dārzeņus uzturā lieto svaigus, 37% no tiem gatavo sautējumus, zupas, salātus, savukārt 7% iedzīvotāju spiež no tiem svaigās sulas. Kā liecina aptaujas rezultāti, vien neliela daļa - 4% iedzīvotāju - no augļiem un dārzeņiem gatavo ievārījumus un marinējumus. Iecienītāko augļu vidū respondenti minējuši banānus, ābolus, zemenes un apelsīnus, savukārt no dārzeņiem priekšroka tiek dota tomātiem, gurķiem, burkāniem un kartupeļiem. Lai arī 67% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka svaigus augļus un dārzeņus uzturā lieto regulāri visa gada garumā, 28% tos biežāk uzņem vasarā un rudenī kad plaši pieejama Latvijā audzētā produkcija. "Pēc garā ziemas perioda, ir jo īpaši nepieciešams uzņemt papildus enerģijas devu. Minerālvielām un vitamīniem bagāts uzturs palīdzēs ne tikai uzturēt sevi formā, bet arī sniegs spēku un mundrumu. Dārzeņu un augļu papildus iekļaušana uzturā, ēdiens, kas papildināts ar zaļumiem un dīgstiem, svaigi spiestas sulas - tās ir tikai dažas iespējas, kā dažādot savu ēdienkarti," komentē Normunds Baranovskis, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs. Lai mudinātu ikvienu arvien biežāk uzturā lietot svaigus augļus un dārzeņus, kā arī piedāvātu jaunas alternatīvas to pagatavošanai, Rimi recepšu stendā, kā arī mājaslapā www.rimi.lv pieejamas gardu sulu kokteiļu receptes, kas piedāvā svaigas un veselīgas idejas, kā uzņemt tik nepieciešamos vitamīnus un papildināt ēdienkarti. Informāciju sagatavoja Kristiāna Tumena, "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" koordinatore. |