Citas ziņas sadaļā
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Eksotiskie augļi mūsu veikalos
BIOR pētījumi par Latvijas iedzīvotāju pārtikas patēriņu
"Latvijas balzama" alkoholisko dzērienu ražošanai iepirkto dabīgo izejvielu daudzums divu gadu laikā audzis par 30%
"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" veiks daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas ražotnes būvniecībā
Krievijas tirgus, šprotes, zemas algas - trīs nepatiesi mīti par eksportu
Latvijas tirgosDārzeņu pārstrādes sezona "Spilvā" ir sākusiesAndris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
12.05.2014 Paredzēts iepirkt 150 tonnas skābeņu un uz sezonas laiku atvērt papildu 25 darbavietas. Šonedēļ uzņēmumā "Spilva" sākusies dārzeņu iepirkumu un pārstrādes sezona. Jau tradicionāli pirmās Latvijas dārzu veltes, kas gatavas konservēšanai, ir skābenes. Šogad paredzēts iepirkt 150 tonnas skābeņu, kas tiek piegādātas galvenokārt no Cēsu novada. Kopējie "Spilvas" plāni šai sezonai paredz dārzeņu iepirkumu 650-700 tonnu apmērā. Aizvadītās dārzeņu sezonas ražas "Spilvā" iepirktas 674,7 tonnu apjomā, no kā lielāko apjomu veidoja skābenes, kabači, gurķi, mārrutki, saldie pirpari, baklažāni, pelēkie zirņi, sīpoli. Šosezon dārzeņu pārstrādes apjoms paredzēts līdzīgs; šīs sezonas plānotās lielākās dārzeņu iepirkumu pozīcijas ir - skābenes (150 tonnas), gurķi (138 tonnas), kabači (33 tonnas), saldie pipari (18 tonnas), sīpoli (10 tonnas), baklažāni (8 tonnas), ķirbji (8 tonnas). Savukārt mārrutku un pelēko zirņu iepirkuma plāni būs zināmi sezonas gaitā. "Dārzeņu pārstrādes sezonas aktīvākajā laika posmā "Spilvas" ražotnē Babītes novada Spilvē plānots sezonas darbiem atvērt papildu 25 darbavietas. Paredzētais sezonas darbu laika posms ir 2 mēneši (jūlijs - augusts) - "karstākais" sezonas laika posms, kad "Spilvas" pašu darba resursiem nebūs iespējams tikt galā ar dārzeņu sezonas darbiem - dārzeņu šķirošanu, fasēšanu, konservēšanu," informē "Spilvas" ražošanas direktore Egita Bērziņa. Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums "Spilva" ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas. |