Citas ziņas sadaļā
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Eksotiskie augļi mūsu veikalos
BIOR pētījumi par Latvijas iedzīvotāju pārtikas patēriņu
"Latvijas balzama" alkoholisko dzērienu ražošanai iepirkto dabīgo izejvielu daudzums divu gadu laikā audzis par 30%
"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" veiks daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas ražotnes būvniecībā
Krievijas tirgus, šprotes, zemas algas - trīs nepatiesi mīti par eksportu
Latvijas tirgosIedzīvotāji izvēlas neeksperimentēt ar garšvielāmRimi Latvia
05.05.2015 Biežāk pirktās garšvielas ir citronskābe, pipari un lauru lapas. Latvijas iedzīvotāji ir diezgan konservatīvi garšvielu izvēlē un izvēlas ierastas un pārbaudītas garšas. Populārākās garšvielas ir citronskābe, pipari (maltie un graudu) un lauru lapas, tā liecina Rimi Latvija pārdošanas rādītāji. Visretāk iedzīvotāji izvēlas iegādāties eksotiskās un mazāk pazīstamās garšvielas, piemēram, Pimento piparus, maisījumu jūras veltēm vai Indijas ķimenes. Populārāko garšvielu vidū iedzīvotāju virtuvēs ir sastopams arī kanēlis, ķimenes un universālais garšvielu maisījums (Vegeta). Lai arī garšvielu patēriņš atkarībā no sezonas būtiski nemainās, tomēr ziemā iedzīvotāji biežāk iegādājas kanēli, karstvīna garšvielu maisījumu un piparkūku garšvielas. Turpretī vasarā vairāk tiek patērēts garšvielu maisījums gaļai un garšvielas, kas ir pieejamas svaigā veidā, piemēram, pētersīļi un dilles. Esmu pamanījis, ka cilvēki diezgan uzmanīgi eksperimentē ar jaunām garšām, vai nedara to vispār. Un velti, jo, atklājot jaunas garšvielas, ierastos ēdienus var atklāt no citas puses. Ikdienā ēdienam pievienojot garšaugus un garšvielas, var krasi samazināt sāls patēriņu uzturā, bagātinot ēdiena garšu. Piemēram, Pimento pipariem ir ļoti bagātīga garša un aromāts, kas vienlaikus atgādina melno piparu, muskatrieksta, krustnagliņu un kanēļa smaržu, un lieliski iederēsies pie zivju un sēņu ēdieniem, komentē Rimi Gardēžu komandas garšvielu pētnieks Mārtiņš Sirmais. Pikantas un interesantas garšvielas ir iespējams pagatavot arī pašiem. Manu iecienītāko garšvielu maisījumu veidoju no saberztiem kaltētiem ķiplokiem, sīpoliem un citrona miziņas, kaltētām timiāna lapām, oregano, saldās paprikas pulvera, seleriju sēklām, rupja maluma piparu maisījuma un sinepju sēklām. Samaisot visu kopā, rodas fantastiska aromātu un garšas buķete, kas lieliski papildinās gan gaļas marinādi, gan zupas un sautējumus, iesaka Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis. Informāciju sagatavoja Juliana Maniševa, "Rimi Gardēži" projekta koordinatore. |