Latvijas tirgos

Apvieno uzņēmumus "Spilva" un "Gutta"

Andris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
13.10.2015

"Orkla" grupā ietilpstošo Latvijas uzņēmumu restrukturizācijas ietvaros augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums SIA "Spilva" tiek apvienots ar sulu, nektāru, dzērienu un dzeramā ūdens ražotāju AS "Gutta". Līdz ar restrukturizācijas procesa noslēgumu, kas plānots 2016.gada janvārī, apvienotajam uzņēmumam tiks ieviests juridiskais nosaukums - SIA "Orkla Foods Latvija".

Uzņēmumu restrukturizācija un arī juridiskā nosaukuma izvēle norisinās atbilstoši starptautiskās "Orkla" grupas uzņēmumu struktūrai, kuru veido četri biznesa virzieni, kas specializējas attiecīgo produktu ražošanā:

1) "Orkla Foods" (pārtika, dzērieni);

2) "Orkla Confectionery & Snacks" (saldumi, uzkodas);

3) "Orkla Home & Personal" (veselības aprūpes, higiēnas produkti u.c.);

4) "Orkla Food Ingredients" (industriālie produkti - ražošanas ingredienti maizes ceptuvēm, konditorijām, saldumu ražotājiem, kafejnīcām un restorāniem).

"Abu Latvijā pārtikas un dzērienu ražošanas sfērā strādājošo "Orkla" grupas uzņēmumu - SIA "Spilva" un AS "Gutta" - apvienošana vienā uzņēmumā ir loģisks biznesa attīstības solis. Ar šo reorganizāciju tiek apvienotas un centralizētas abu uzņēmumu vadības, administrācijas un loģistikas funkcijas, padarot efektīvāku abu ražotņu darbu un stiprinot līdzšinējo zīmolu konkurētspēju kā vietējā, tā globālajā tirgū," skaidro SIA "Spilva" vadītāja, valdes locekle un AS "Gutta" valdes priekšsēdētāja Lolita Bemhena.

Apvienojot uzņēmumus, darbu turpinās abas - "Spilva" un „Gutta" - ražotnes Pierīgā, Babītes novada Spilvē un Ķekavas novada Valdlaučos. Jau no 1.oktobra ir apvienota uzņēmumu "Spilva" un "Gutta" vadība un produkcijas pārdošana, bet sešus mēnešus ilgo reorganizācijas procesu ir paredzēts pilnībā pabeigt janvārī, kad abas ražotnes turpinās strādāt jau kā viena juridiska persona.

"Pēc uzņēmumu "Spilva" un "Gutta" apvienošanas tiks saglabāti un attīstīti abu kompāniju līdzšinējie zīmoli un ražotnes. Tādēļ, atbilstoši "Orkla" grupā pieņemtajai praksei, ir pieņemts lēmums par juridisko nosaukumu izvēlēties "Orkla" biznesa virziena nosaukumu, nevis apvienotajam uzņēmumam saglabāt vienu no līdzšinējiem nosaukumiem - "Spilva" vai "Gutta". Pēc restrukturizācijas apvienotā uzņēmuma juridiskais nosaukums būs SIA "Orkla Foods Latvija"," informē Lolita Bemhena.

Par "Spilva"

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums "Spilva" ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas.

Par "Gutta"

"Gutta" ir nozīmīgs dabīgo augļu un dārzeņu sulu, nektāru, sulas dzērienu, dzeramā ūdens un gāzēto bezalkoholisko dzērienu ražotājs un izplatītājs Baltijas valstu tirgū. Uzņēmums ieņem vienu no vadošajām pozīcijām Baltijas valstu tirgū un ir otrais lielākais savas nozares ražotājs Latvijā. Tā sortimentā ir vairāk nekā 60 produktu ar tādām preču zīmēm kā "Gutta", "Gutta MAX", "Everest", "Rīgas Kvass" un citām.

Par "Orkla"

"Orkla" ir vadošais plaša patēriņa zīmolu preču uzņēmums Ziemeļvalstīs un Baltijas valstu reģionā. "Orkla" grupai ir spēcīgas tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās arī Indijā, Čehijā un Austrijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā. "Orkla" ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. "Orkla" apgrozījums 2014.gadā bija 30 miljardi NOK; grupā strādā 13 000 darbinieku.

Informāciju sagatavoja Andris Zeļenkovs, "Spilva" un "Gutta" sabiedrisko attiecību konsultants.

SIA "Orkla Foods Latvija"

x

Paroles atgadināšana