Ziņas no biznesa

''Lāči'' jau otro gadu organizē konkursu Latvijas skolām ''Maizes akadēmija''

Atis Blinds, SIA "Lāči"
27.10.2009

Šodien, 27. oktobrī, sākusies pieteikšanās konkursam "Maizes akadēmija 2009", kas notiks jau otro gadu pēc kārtas maizes ceptuvē Lāči. Pagājušo gadu šajā konkursā bija pieteikusies 61 klase no 19 Latvijas skolām.

"Izvērtējot iepriekšējā gada pieredzi, esam secinājuši, ka jaunatnei ir interese par maizes tapšanas procesu. Organizējot šādu konkursu, mēs gribam pievērst uzmanību, ka tiek saglabātas senās latviešu amatu prasmes, tāpēc svarīgi ir organizēt pasākumus, kuri izglīto un piesaista bērnus šī darba apguvē. Īpaši svarīgi tas ir šodien, kad redzam, cik ļoti maz jaunā paaudze vispār zina par maizi un Latvijas tradicionālajām vērtībām," stāsta ceptuves Lāči saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis.

Konkurss ir interesants ar to, ka darbība norisināsies vairākās kārtās, kur skolniekiem vajadzēs sevi parādīt no visdažādākajām pusēm. Skolēni iegūs ne tikai izglītojošu informāciju par maizes vēsturi, maizes cepšanas kultūru un tās uzturvērtību, bet arī varēs iejusties maiznieka amatā, veidojot paši savu maizes kukulīti. Tāpat vajadzēs atbildēt uz āķīgiem jautājumiem un pildīt dažādus citus interesantus uzdevumus, kas saistīti ar īstu rudzu maizi un senajām latviešu maizes cepšanas tradīcijām. Piemēram, būs jāveido maizes reklāmiņas prezentācija.

"Piedaloties šajā konkursā, skolniekiem būs iespēja ne tikai daudzveidīgi izpausties, bet arī iepazīt tuvāk, cik patiesībā ir interesants viens no senākajiem amatiem - maiznieks. Iespējams, ka nākotnē kāds no konkursa dalībniekiem varētu arī iekļauties Lāču komandā," saka N. Skauģis.

Labākie katrā grupā, protams, tiks apbalvoti ar vērtīgām un gardām balvām no Lāču maizes ceptuves.

Konkurss norisināsies no 4. janvāra līdz 26. februārim četrās klašu grupās: 1.-3. klase, 4.-6. klase, 5.-9. klase un 10.-12. klase. Pieteikumus konkursam var sūtīt līdz 30. decembrim uz e-pasta adresi maize@laci.lv.

Maizes ceptuve Lāči ir dibināta 1993. gadā un tā nodarbojas ar augstvērtīgu maizes un konditorejas produktu izstrādi. Galvenās uzņēmuma vērtības ir dabīgu izejvielu izmantošana un augsta produkta kvalitāte. Lāču maizes ceptuvei ir piešķirts Zaļās karotītes Kvalitātes karogs. Pazīstamākie Lāču produkti ir Īsta rupjmaize, Īsta saldskābmaize, Burkānmaize, augļu maizes, valriekstu maize un kēksi, kā arī cepumi un kūkas.

SIA "Lāči"

x

Paroles atgadināšana