Ziņas no biznesa

Sāk gaļas pārstrādātāja "Triāls" bankrota procedūru

Kristīne Meistere, Leta-Nozare
10.11.2009

Šodien [10. novembrī] notikušajā pirmajā kreditoru sapulcē nolemts sākt par maksātnespējīgu atzītā gaļas pārstrādes uzņēmuma "Triāls" bankrota procedūru, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma administrators Alvis Marga.


Sapulces laikā kreditori vienbalsīgi nobalsoja pret izlīguma iespēju vai sanācijas procedūras sākšanu. Kā informēja Marga, bankrota procedūra turpināsies ar izsoļu izsludināšanu. Ar balsu vairākumu kreditoru sapulcē nolemts, ka atsevišķi tiks pārdots Lielvārdes ražošanas objekts, kurā iekārtu nav, un Valmierā esošais ražošanas cehs, kurā ir arī ražošanas iekārtas.


Uzņēmuma parādsaistības pret kreditoriem ir 5 276 428 lati. Lielākais kreditors ir Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Lielo nodokļu maksātāju pārvalde, jo uzņēmumam ir saistības pret valsts budžetu 1 541 146 latu apmērā.


Kopumā uzņēmumam ir 272 kreditori, no kuriem 165 ir uzņēmuma darbinieki. Marga informēja, ka pagaidām uzņēmuma darbinieki nav saņēmuši visu sev pienākošos naudu. Tuvākajā laikā daļu viņi varētu saņemt no Maksātnespējas administrācijas.


Kā stāstīja Marga, uzņēmuma darbinieki cer, ka ražošana šajā uzņēmumā varētu atsākties. Ņemot vērā šodienas kreditoru lēmumu, tas būs iespējams tikai tad, ja iekārtas nopirks un šādu ieceri realizēs kāds cits uzņēmējs. Administrators prognozē, ka uzņēmuma īpašumu izsole varētu notikt nākamā gada sākumā.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana