Ziņas no biznesa

AS "Balticovo" iegūst ISO 22000 sertifikātu

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
19.11.2009

Ziemeļeiropas lielākais vistu olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" saņēmis starptautisko sertifikātu ISO 22000. Latvijā uzņēmums ir vienīgais olu un olu produktu ražotājs, kurš sertificēts jaunajam, augstajam kvalitātes standartam.

Starptautiskais standarts ISO 22000 - "Pārtikas drošības pārvaldības sistēmas prasības jebkurai pārtikas aprites ķēdes organizācijai" - izvirza stingrākas prasības visiem pārtikas ķēdes dalībniekiem.

"Jaunais kvalitātes standarts nozīmē interaktīvu komunikāciju visā pārtikas ķēdē. Uzņēmums spēj efektīvi veikt komunikāciju par pārtikas drošības jautājumiem ar piegādātājiem, klientiem un citām ieinteresētajām pusēm visā ar savu produkciju saistītajā pārtikas ķēdē. Izpildot šo standarta prasību tiek garantēts, ka tiek veiktas tādas darbības, kuru rezultātā cilvēki saņem tikai drošu un veselīgu pārtiku," apliecina AS "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. "ISO 22000 garantē, ka mūsu uzņēmums spēj sistemātiski plānot, ieviest, vadīt, uzturēt un aktualizēt pārtikas drošības vadības sistēmu. Šādu procesu rezultātā iegūtie pārtikas produkti atbilst likuma, klientu un paša uzņēmuma noteiktajām pārtikas drošības prasībām."

ISO 22000 aptver vairākus atsevišķus standartus, tiem pievienojot specifiskas prasības tieši pārtikas ķēdes dalībniekiem. Jau ziņots, ka šā gada maijā AS "Balticovo" sertificēts standartam ISO 9001.

Konsekventi īstenojot standarta ISO 22000 prasības, uzņēmums un tā klienti jebkurā brīdī var būt droši un gūt pierādījumus par ražotā produkta atbilstību pārtikas drošības prasībām.

Līdz šim AS "Balticovo" strādāja saskaņā ar DS3027 - HACCP pamatstandartu, kurš pašlaik starptautiskajā apritē tas tiek aizvietots ar ISO 22000.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana