Ziņas no biznesa

"Limbažu piena" ražotais siers "Monterigo" ceļos arī uz Angliju

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
27.11.2009

Šomēnes AS "Limbažu piens" saņēmusi BRC standarta sertifikātu, kas ļaus uzņēmuma ražoto "Monterigo" sieru eksportēt uz Angliju.


"Limbažu piena" ražotais siers "Monterigo" ceļos arī uz Angliju Šomēnes AS "Limbažu piens" saņēmusi BRC standarta sertifikātu, kas ļaus uzņēmuma ražoto "Monterigo" sieru eksportēt uz Angliju, biznesa informācijas portālam "Nozare.lv" sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Olita Blūma.


"Limbažu piens" patlaban uzņēmumā ražo triju nosaukumu sierus - "Monterigo", "Minhauzens" un "Dinamo", kuru receptūru izstrādājis itāliešu siera meistars Andželo Frosio.


Siers ir unikāls parmezāna tipa siers, kas tiek nogatavināts 18 mēnešus. 96% no saražotās produkcijas tiek eksportēta. Galvenās eksporta valstis ir Itālija, Japāna. Latvijas tirgū mēnesī tiek realizētas tikai septiņas tonnas "Monterigo" siera. Kā skaidroja Blūma, "Monterigo" sieru vietējā tirgū veiksmīgāk izdevies realizēt pēc tam, kad izstrādāts trīsstūrveida iepakojums.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana