Ziņas no biznesa

Ražos elektrību no pārtikas pārpalikumiem

Rolands Makulis, AgroPols
15.12.2009

A/s „Kuresaare Veeverk” domes loceklis Ilmārs Nots par šo nodomu stāsta: „Pēc aptuveniem aprēķiniem, Kuresārē ik gadu rodas līdz 1000 t pārtikas pārpalikumu. Cik no šā apjoma var saražot elektroenerģiju, aprēķinās speciālisti. Nav arī vēl pilnīgi izlemts, vai saražoto elektrību pārdosim uzņēmumam „Eesti Energia”, vai izmantosim attīrīšanas iekārtu enerģijas patēriņa segšanai. Šo atkritumu izmantošana elektroenerģijas ražošanai uz vietas ir izdevīga arī no tā viedokļa, ka samazināsies to izvešanas apjomi uz kontinentu, tātad arī transporta izdevumi”.


Ražos elektrību no pārtikas pārpalikumiem

Sāremas salas lielākā pilsēta ir Kuresāre. Pēc pilsētas attīrīšanas ietaišu rekonstrukcijas 2010. gadā, tiek plānots ražot elektroenerģiju no pārtikas pārpalikumiem.

A/s „Kuresaare Veeverk” domes loceklis Ilmārs Nots par šo nodomu stāsta: „Pēc aptuveniem aprēķiniem, pilsētā ik gadu rodas līdz 1000 t pārtikas pārpalikumu. Cik no šā apjoma var saražot elektroenerģiju, aprēķinās speciālisti. Nav arī vēl pilnīgi izlemts, vai saražoto elektrību pārdosim uzņēmumam „Eesti Energia”, vai izmantosim attīrīšanas iekārtu enerģijas patēriņa segšanai. Šo atkritumu izmantošana elektroenerģijas ražošanai uz vietas ir izdevīga arī no tā viedokļa, ka samazināsies to izvešanas apjomi uz kontinentu, tātad arī transporta izdevumi”.

Viņš arī piebilda, ka pārtikas pārpalikumu savākšana no mācību iestāžu, ēdnīcu un kafejnīcu virtuvēm parasti problēmas nerada. Sarežģītāk ir šos atkritumus savākt no privātpersonām, jo tas prasa konteineru izvietošanu pie privātmājām.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana