Ziņas no biznesa

"Daugavpils putni" un "Balticovo" piedāvā slēgt administratīvos līgumus

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
08.01.2010

Konkurences padomes (KP) vecākā referente sabiedrisko attiecību jautājumos Inita Kabanova stāstīja, ka skatīs SIA "Daugavpils putni" un AS "Balticovo" piedāvājumu slēgt administratīvos līgumus.

Viņa norāda, ka KP nav zināmi konkrētāki uzņēmumu piedāvātie līgumu slēgšanas nosacījumi un to atbilstība KP pamatnosacījumiem, tāpēc pagaidām nav iespējams paredzēt, vai šādi administratīvie līgumi tiks noslēgti un kad tas varētu notikt.

KP ir tiesīga slēgt administratīvo līgumu (izlīgumu), lai izbeigtu tiesisku strīdu, tādējādi netiek pieļauta ilgstošā tiesvedība, kas parasti seko KP lēmumu pārsūdzībai, tā ļaujot taupīt valsts pārvaldes resursus un paātrinot piemērotā naudas soda nomaksu. Attiecīgi uzņēmumiem, ar ko tiek slēgts līgums, ņemot vērā lietderības apsvērumus, parasti tiek samazināts piemērotais naudas sods.

"Kā vienu no pamatnosacījumiem administratīvā līguma noslēgšanai KP parasti izvirza vainas konkrētajā pārkāpumā atzīšanu, pēc līguma noslēgšanas KP lēmums stājas spēkā," stāstīja Kabanova.

Kā jau rakstījām, par aizliegtu vienošanos vistu olu ražotājiem AS "Balticovo", AS "Madona" un SIA "Daugavpils putni" KP piemērojusi 109 164 latu sodu. (Sk. rakstu)

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana