Ziņas no biznesa

Laba ziņa: eksportē pirmo lielo graudu kravu no Liepājas ostas

Leta
18.01.2010

Sestdien, 16. janvāra pēcpusdienā Liepājas ostu atstāja Handimax tipa kuģis "Patriot", kas uz Indonēzija aizveda aptuveni 30 000 tonnas Latvijā un Lietuvā izaudzētu graudu, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas Sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Kā uzsver AS "Liepājas osta LM" komercdirektors Aleksandrs Vaļums, ar šo kravu ir ierakstīta jauna lappuse kompānijas vēsturē, jo līdz šim labība un labības produkti ar "Handimax" un "Panamax" tipa kuģiem uz Liepājas ostu tika atvesti, bet tagad uz Indonēziju ir aizvesta krava ar Latvijas un Lietuvas graudiem.

Vaļums atzīst, ka šie ir tikai pirmie 30 000 tonnu pašmāju graudu, kas tiek eksportēti un viss liecinot, par to, ka arī turpmāk  labības produktus ne tikai atvedīs, bet arī eksportēs pašmājās izaudzētos.

Kuģis kravu uzņēma pie lielākas ostas kompānijas "Liepājas osta LM" piestātnes, kur atrodas "Dan Store" beramkravu termināls.

Šajā gadā AS "Liepājas osta LM" sadarbībā ar kompāniju "Dan store" plāno paplašināt beramo kravu terminālu un tas ļautu uzkrāt nepieciešamo daudzumu Latvijas graudaugu, lai varētu tos eksportēt.

Vaļums atzīst, ka uz 2010. gadu kompānija skatās optimistiski, kas saistīts ar pozitīvām tendencēm pasaules tirgū. Arī plānotais kravu apgrozījums 2010. gadā ir par 200 000 tonnu lielāks.

Kompānija bija viena no pirmajām, kas ieviesa taupības režīmu 2008. gada nogalē un samazināja arī darba algas. Ņemot vērā pozitīvās tendences, uzņēmuma vadība ir nolēmusi atcelt lēmumu par darba algu samazinājumu un tās atkal ir iepriekšējā līmenī.

Leta

x

Paroles atgadināšana