Ziņas no biznesa

2010. gads "Latgales pienam" būšot smagāks par iepriekšējo

Ivars Soikāns, Leta-Nozare
20.01.2010

2010. gads uzņēmumam "Latgales piens" būs smagāks par iepriekšējo, aģentūrai LETA prognozēja AS "Latgales piens" valdes priekšsēdētājs Paulis Onckulis.

"Šis ir priekšvēlēšanu gads. Tas nozīmē, ka pie varas esošie vairāk domās par to, kā šo varu saglabāt, mazāk - par stratēģiski svarīgu uz attīstību nākotnē orientētu lēmumu pieņemšanu. Līdz ar to AS "Latgales piens" un droši vien arī daudzu citu uzņēmumu galvenais uzdevums 2010. gadā būs - izdzīvot," skaidroja Onckulis.

Pērn sakarā ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos valstī AS "Latgales piens" apgrozījums no gandrīz 8 miljoniem latu 2008. gadā samazinājies līdz aptuveni 6,5 miljoniem latu. Apgrozījums samazinājies gan uz cenu krituma, gan arī uz saražotās produkcijas daudzuma samazināšanās rēķina.

Optimizējot darbību, par 15-20 cilvēkiem pērn uzņēmumam nācies samazināt arī tajā strādājošo skaitu. Patlaban AS "Latgales piens" nodarbināti 185 cilvēki.

Lai arī precīzi skaitļi pagaidām vēl nav aprēķināti, jau tagad ir skaidrs, ka arī uzņēmuma peļņa 2009. gadā būs mazāka nekā iepriekšējos gados. 2007. gadu AS "Latgales piens" noslēdza ar 122 779 latu, bet 2008. gadu - ar 65 962 latu peļņu.

Lai saglabātu ražošanas apjomus un izdzīvotu, AS "Latgales piens" pērn veikta ražošanas optimizācija, kā arī uzstādīta jauna ražīgāka fasēšanas iekārta. Fasējot gatavo produkciju, uzņēmums biežāk sācis izvēlēties salīdzinoši lētāku iesaiņojumu, tādējādi samazinot preces cenu. Vairāk nekā līdz šim produkcija tiek fasēta arī salīdzinoši mazākos iesaiņojumos.

AS "Latgales piens" ik dienas pārstrādā vairākus desmitus tonnu piena, piedāvājot pilnu pilnpiena produktu spektru: pienu, kefīru, krējumu, biezpienu, jogurtus un saldos sieriņus.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana