Ziņas no biznesa

"Rīgas šprotes" piedalīsies izstādē "Prodexpo 2010"

Imants Cīrulis, Latvijas Zivrūpnieku savienība
25.01.2010

Biedrība RĪGAS ŠPROTES un tās biedri, 8 zvejas produktu pārstrādes uzņēmumi: SIA UNDA (Engure), SIA RĀNDA, SIA LĪCIS-93 (Roja), SIA SABIEDRĪBA IMS (Mērsrags), AS BRĪVAIS VILNIS (Salacgrīva), SIA GAMMA-A, SIA KARAVELA (Rīga), AS VENTSPILS ZIVJU KONSERVU KOMBINĀTS (Ventspils) no š. g. 8. līdz 12. februārim, Maskavā piedalīsies 17. starptautiskajā pārtikas produktu izstādē PRODEXPO 2010, kas notiks izstāžu kompleksā EXPOCENTR. Starptautiskais forums PRODEXPO ir pats nozīmīgākais ikgadējais pasākums pārtikas sfērā Krievijā un Austrumeiropā. 2009. gadā izstādē piedalījās 1810 eksponenti no 57. valstīm.

Visi uzņēmumi izstādīs savu produkciju un darbosies kopējā RĪGAS ŠPROTES 169 kv/m stendā ar vairāk nekā 100 produkcijas veidiem, t.sk. tādiem atzītiem produktiem, kā Rīgas šprotes. Šprotes, Cara šprotes, konservēti laši, mencu aknas, pastētes un konservi no Baltijas jūras un okeāna zivīm. Zivju konservi tiks iesniegti vērtēšanai arī degustācijas konkursā. Uzņēmumiem piedalīšanās izstādēs Krievijā ir jau ilggadēja pieredze un tas tiek uzskatīts par pašreiz nozīmīgāko eksporta virzienu, atšķirībā no tiem Latvijas pārtikas ražotājiem, kuri vēl tikai meklē iespējas eksportēt savu produkciju uz Krieviju. Tomēr arī visapkārt esošu ekonomisko notikumu rezultātā uzņēmumi 2009. gadā, bija spiest par 30-35% samazināt ražošanas un eksporta apjomus. Piedalīšanās izstādē nozīmīga ar to, ka šajā periodā ir iespējams noslēgt darījuma līgumus visam 2010. gadam un saplānot nepieciešamos resursus ražošanai, jo tradicionāli gada janvāra-februāra mēnešos pastāv zināms atslābums tirdzniecībā. Bez tam esot kopējā stendā uzņēmumi var koordinēt savu darbību produkcijas piegāžu, apjomu sortimenta un cenu līmeņa ziņā. Apmierināti ar to ir arī esošie un potenciālie partneri, jo nozīmīgākie Latvijas zivju konservu ražotāji satopami vienkopus. Tikšanās paredzēta ne tikai partneriem no Krievijas un Austrumeiropas, bet arī no citām valstīm. Kopumā no Biedrības un uzņēmumiem izstādē un stendā darbosies 23 pārstāvji, t.sk. uzņēmumu īpašnieki un augstākā līmeņa vadītāji, kas ļauj uz vietas operatīvi pieņemt lēmumus.

Plānots, ka stendu apmeklēs Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā E. Skujas kungs un zemkopības ministrs J.Dūklava kungs.

Dalība izstādē tiek finansēta no Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļiem.

2009. gadā RĪGAS ŠPROTES un tās uzņēmumi piedalījās izstādē World Food MoscoW2009.

Latvijas Zivrūpnieku savienība

x

Paroles atgadināšana