Ziņas no biznesa

AS "Cēsu alus" attīsta produktu aprites vadības procesu

Agita Baltbārde, AS "Cēsu alus"
01.02.2010

Veicot loģistikas procesu optimizāciju, AS "Cēsu alus" izveidojis unikālu produktu aprites menedžmentu, kas turpmāk nodrošinās produkta pildīšanas datuma norādi uz etiķetes un svaigākas produkcijas piegādi uz tirdzniecības vietām.

Produkcijas pildīšanas datuma norāde uz konkrēta produkta etiķetes ir jaunums Latvijā, jo līdz šim alus ražotāji norādīja vien produkta derīguma termiņu. Cēsu alus ir pirmais ražotājs, kas uz produkta etiķetes turpmāk norādīs divus datumus: gan laiku, kad produkts ir pildīts, gan laiku, līdz kuram to ieteicams izlietot. Ļaujot patērētājam zināt pildīšanas datumu, patērētājam vienlaikus tiek dota iespēja vienmēr izvēlēties svaigu produktu.

AS "Cēsu alus" pārdošanas un mārketinga direktors Gustavs Zatlers: "Alus vislabāk garšo svaigs! Tā ir gan aksioma, gan Cēsu alus produkta - alus Garais - devīze. Tieši šis alus ir pirmais produkts mūsu sortimentā, uz kura norādīsim alus pildīšanas datumu katrai partijai. Kādēļ tieši Garais? Alus šķirne Garais ir Latvijas alus tirgus ekonomiskā segmenta līderis un, apzinoties tieši ekonomiskās klases alus patēriņa pieaugumu, Cēsu alus iegulda šī segmenta kvalitātes un sortimenta pilnveidošanā."

Kopējās investīcijas loģistikas procesu optimizācijā un jaunas etiķešu marķēšanas sistēmas izstrādē, sastāda 50 tūkstošus latu.

2009. gada otrajā pusē Latvijas alus tirgus ekonomiskās klases segments plastmasas (PET) iepakojumā pēc pārdotajiem apjomiem sasniedza vidēji 50% no kopējā alus tirgus, kas salīdzinot ar 2008.gada šo pašu periodu ir pieaudzis vidēji par 6%. Šādu patēriņa pieaugumu veicinājusi valstī valdošā nestabilā ekonomiskā situācija, kas daļai patērētāju tieši produkta cenu izvirza par noteicošo faktoru produkta izvēlē. 2009. gada jūnijā, AS "Cēsu alus" un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā Baltijas alus tirgus pētījumā vēl tikai 3% Latvijas respondentu cenu atzina par svarīgāko produkta izvēlē. Interesanti, kā šis rādītājs būs mainījies gada laikā - tas tiks noskaidrots šovasar, kad Cēsu alus realizēs jau otro Baltijas alus tirgus pētījumu.

AS "Cēsu alus"

x

Paroles atgadināšana