Ziņas no biznesa

Eksports kāpina sivēnu cenas

Uldis Graudiņš, Latvijas Avīze (LA)
15.04.2010

Laikraksts "Latvijas Avīze" vēsta, ka šogad sivēnu cena eksporta tirgos ir pieaugusi, bet Latvijā rukšus var nopirkt gandrīz par ceturtdaļu lētāk kā pērn.

Kā stāsta SIA "Ancers" lauksaimniecības nodaļas vadītājs Edvīns Vakss, mazāk sivēnus pērk tās saimniecības, kas pirka desmit un vairāk rukšus. Divu līdz trīs sivēnu pircēju skaits ir palicis aizvadītā gada līmenī, bet, kopā ņemot, pieprasījums šajā gadā ir samazinājies. SIA "Ancers" fermā Krimuldā patlaban desmit kilogramus smagus rukšus pārdod par Ls 27,57, bet 12 kilogramu smagus sivēnus – par Ls 29,97 (cenas kopā ar PVN). Pērn cena bija par sešiem septiņiem latiem augstāka. E. Vakss teic, ka patlaban Latvijas un Moldovas veterinārie dienesti saskaņo nosacījumus, lai Latvijā audzētos sivēnus varētu pārdot arī Moldovā, kur cena esot augstāka nekā, piemēram, Polijā. "Ancers" eksportam esot gatavs.

Latvijā audzētie sivēni patlaban nonāk Polijā un, pēc neoficiālām ziņām, tālāk arī Moldovā un Rumānijā, kur ganāmpulki slimību dēļ ir izkauti.

Latvijas Avīze (LA)

x

Paroles atgadināšana