Ziņas no biznesa

Rīgas Miesnieks nostiprina līdera pozīcijas Latvijas tirgū un iegūst prestižas nominācijas

Juliāna Juškeviča, AS "HKScan Latvia"
29.04.2010

„2009. gadu uzskatu par kritiskāko laiku Latvijas valsts ekonomikā, tomēr esam to veiksmīgi pārvarējuši, noslīpējot uzņēmuma konkurētspēju, ko personīgi dēvēju par galveno pozitīvo rezultātu pērn,” apgalvo „Rīgas Miesnieks” valdes priekšsēdētājs Juhans Matts.


Rīgas Miesnieks nostiprina līdera pozīcijas Latvijas tirgū un iegūst prestižas nominācijas

Gaļas pārstrādes uzņēmums A/S Rīgas Miesnieks informē, ka tirgus daļa 2009. gadā ir palielinājusies līdz 20,8%, salīdzinot ar 20,1% 2008. gadā (Tirgus daļa pēc mārketinga pētījumu kompānijas The Nielsen Company datiem, izvērtējot gaļas izstrādājumu kategoriju (vārītās desas, cīsiņi, sardeles, grildesiņas, kūpinātās desas, kūpinājumi, produkti no maltās gaļas, pelmeņi) tirgus daļu no realizētā apjoma kilogramos Latvijas mazumtirdzniecības vietās).

Uzņēmuma apgrozījums 2009. gadā, ekonomiskās krīzes ietekmē samazinājās līdz 22,869 milj. latu, salīdzinot ar 26,654 milj. latu 2008. gadā, kopējie pārdošanas apjomi samazinājās par 8%, bet 378 tūkstošu latu zaudējumus kompensē kopējais tirgus daļas pieaugums.

Uzņēmuma piedāvātie produkti Kūpināts Cūkgaļas šķiņķis unCeptas un Garšīgas Mājas kotletes saskaņā ar tirgus pētījumu kompānijas TheNielsen Company Baltijas valstīs veikto pētījumu rezultātiem ir atzīti par labākajiem 2009. gada jaunievedumiem Latvijas tirgū pārstrādātas gaļas un atvēsināto un saldēto produktu kategorijās, savukārt Rakveres cīsiņi Latvijas Tirgotāju Asociācijas vērtējumā jau otro gadu pēc kārtas ir nominēti par Gada Preci.

„2009. gadu uzskatu par kritiskāko laiku Latvijas valsts ekonomikā, tomēr esam to veiksmīgi pārvarējuši, noslīpējot uzņēmuma konkurētspēju, ko personīgi dēvēju par galveno pozitīvo rezultātu pērn,” apgalvo „Rīgas Miesnieks” valdes priekšsēdētājs Juhans Matts (Juhan Matt).

Uzņēmuma pārstāvji produkcijas augsto novērtējumu izskaidro ar pareizi izvēlētu biznesa attīstības stratēģiju šī brīža tirgus vispārējās smagnējās ekonomiskās situācijas un saasinātas konkurences apstākļos, kas paredz regulāras investīcijas ražošanas tehnoloģiju attīstībā, receptūras uzlabošanā un produkcijas sortimenta paplašināšanā ar inovatīviem produktiem. Piemēram, pieaugot pārdošanas apjomiem perspektīvajā vistas gaļas segmentā 2009. gadā par 22% salīdzinot ar 2008. gadu, Rīgas Miesnieks investēja ievērojamus līdzekļus vistas gaļas zīmola Kika attīstībā un pārliecinošā virzīšanā tirgū.

„Rīgas Miesnieks” ir dibināts 1922. gadā Rīgā. Kopš 1998. gada tas ietilpst "HKScan" grupā. „Rīgas Miesnieks” ir tirgus līderis Latvijā. 2010. gada martā „Rīgas Miesnieks” parakstīja pirkuma līgumu, saskaņā ar kuru uzņēmums iegūst akciju kontrolpaketi A/S „Jelgavas gaļas kombināts”. Parakstītais līgums stāsies spēkā, tiklīdz to apstiprinās Latvijas Konkurences padome.

"HKScan" ir viena no vadošajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un apvieno Somijas, Zviedrijas, Polijas un Baltijas valstu uzņēmumus. "HKScan" Baltijas grupā bez uzņēmuma "Rīgas Miesnieks" ietilpst arī Rakveres gaļas pārstrādes uzņēmums,AS "Ekseko", AS "Tallegg" Igaunijā un "Klaipedos Maisto Mesos Produktai" Lietuvā.

2009. gadā „HKScan” apgrozījums bija 2124,7 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļu nomaksas - 55,1 miljoni eiro. 

AS "HKScan Latvia"

x

Paroles atgadināšana