Ziņas no biznesa

SIA "Iecavnieks" atzīta par maksātnespējīgu

Aina Odziņa, AgroPols
12.05.2010

Kā vēsta Nozare. lv,  Daugavpils tiesa par maksātnespējīgu atzinusi vienu no lielākajiem Baltijas rapšu eļļas ražotājiem -lauksaimniecības uzņēmumu SIA "Iecavnieks", liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Daudznozaru uzņēmums "Iecavnieks"  dibināts 2000. gadā, atrodas Iecavas novadā.

Maksātnespēja ar tiesas spriedumu pasludināta 5. maijā, un par administratori apstiprināta Ivita Baumane.

"Iecavnieka" apgrozījums 2008. gadā sasniedza 10,9 miljonus latu un uzņēmums nopelnīja 29 918 latus, kas ir 6,6 reizes mazāk nekā pirms gada, kad uzņēmums nopelnīja 197 470 latus.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dainis Lagzdiņš.

"Iecavnieks" ražo nerafinēto rapšu eļļu, kā arī eļļu tehniskām vajadzībām. Kā jaunu produktu uzņēmums piedāvā zāģu ķēžu bioeļļu. Uzņēmums pārstrādā linsēklas un kaņepju sēklas. Uzņēmums savu produkciju realizē vienotā tirgū Eiropā un Latvijā. Uzņēmumam pieder zīmols "Iecavnieks".

Uzņēmums apsaimnieko apmēram 1000 ha lauksaimniecības zemes, kurā audzē eļļas rapsi, kviešus, sējas kaņepi, eļļas linus.

Uzņēmums ir viens no pirmajiem, kas Latvijā sāka nodarboties ar ziemas un vasaras rapšu audzēšanu un realizāciju. Uzņēmums ilggadēji nodarbojas ar dažādu šķirņu sēklu izmēģinājumiem un piemērotību audzēšanai Latvijas klimata apstākļos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana