Ziņas no biznesa

SEB bankas finansējums graudkopības saimniecībai "Ezergaļi"

Aija Zariņa, AgroPols
12.05.2010

AS "SEB banka" piešķīrusi finansējumu 300 000 eiro (210 840 latu) apmērā graudkopības saimniecībai "Ezergaļi", informēja bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Strazda.

Finansējums nodrošināts šā gada graudu ražas savākšanai.

Saimniecības "Ezergaļi" graudu sējas platība 2010. gada ražai veido 750 hektārus. Ir plānots, ka no viena hektāra atdeve sasniegs piecas tonnas graudu. Ražas savākšanai saimniecība "Ezergaļi" izmantos "SEB bankas" finansējumu un Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu 135 000 eiro (94 878 latu) apmērā. Finansējums tiks izmantots lauksamniecības tehnikas iegādei, tai skaitā graudu kombaina, miglotāja un arkla iegādei.

Ar saimniecību "Ezergaļi" "SEB banka" sadarbojas kopš 2001. gada. Saskaņā ar "SEB bankas" Kreditēšanas pārvaldes vadītāja Kārļa Danēviča teikto saimniecība visus šos gadus ir mērķtiecīgi investējusi attīstībā, lai uzlabotu saimniecības tehnisko bāzi, aizvien vairāk nostiprinot stabila un spēcīga partnera statusu.

Sadarbības laikā "SEB banka" nodrošinājusi finansējumu deviņiem saimniecības projektiem.

Graudkopības saimniecības "Ezergaļi" īpašnieks Dzintars Erdmanis pauž gandarījumu par ilglaicīgo sadarbību ar banku un tās operatīvo darbību, reaģējot uz uzņēmumu vajadzībām.

Graudaudzētāja saimniecība "Ezergaļi" tika dibināta 1992. gadā Kuldīgas rajonā. "Ezergaļu" pamata bizness ir ziemas kviešu un ziemas rapša graudu audzēšana. Papildu tam saimniecība nodarbojas arī ar sēklu audzēšanu.

Saimniecības kopējā platība ir 100 hektāri. 2009. gada ražas apjoms veidoja 3000 tonnas. "Ezergaiļu" saimniecībā nodarbināti ir deviņi cilvēki, bet produkcija pārsvarā tiek eksportēta Baltijas reģionā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana