Ziņas no biznesa

Latvijas zivrūpnieku savienība piedalīsies izstādē Amsterdamā

Aija Zariņa, AgroPols
17.05.2010

Biedrība Latvijas Zivrūpnieku savienība (LZS), kas apvieno Latvijas zvejas produktu pārstrādes uzņēmumus, kopējā stendā ar daļu no biedriem: SIA GAMMA-A, SIA KARAVELA (Rīga), SIA MOTTRA (Ķekava), AS BRĪVAIS VILNIS (Salacgrīva) no š. g. 18. līdz 19. maijam Amsterdamā piedalīsies pārtikas ražotājiem nozīmīgā izstāde – World Private Label 2010, informēja LZS izpilddirektors Imants Cīrulis.

Izstāde ik gadu piesaista mazum- un vairumpircējus no Eiropas un citām pasaules valstīm, savukārt izstādes stendos tiek pārstāvēti pārtikas ražotāji, kuri piedāvā savu produkciju.  Šis ir svarīgs notikums uzņēmumiem, kas vēlas sākt un turpināt strādāt Eiropas tirgū, piedāvājot savus ražojumus ar tālākām iespējām izmantot jau tirgū pazīstamus zīmolus. Izstādē tiek piedāvāts visplašāko produktu klāsts.

Latvijas zvejas produktu pārstrādātājiem izstāde solās būt ražīga un iespēju pilna. LZS uzņēmumu galvenais mērķis ir parādīt un piedāvāt savus produktus, ieinteresēt un satikties ar potenciālajiem rietumu pircējiem, lai vienotos par iespējamu sadarbību. Jau iepriekš uzņēmumi ir veikuši nepieciešamos priekšdarbus. Piemēram, lai varētu tirgot zivju konservus rietumu tirgos, ir veikta ražotņu ražošanas atbilstības starptautiskā sertificēšana, apzināti lielveikalu tīkli un risinātas sarunas par piegādēm, reģistrējoties izstādē, no organizatoriem ir saņemts plašs pircēju saraksts, izsūtīti piedāvājumi un norunātas tikšanās.

SIA KARAVELA, iepriekš ilgstoši veicot tirgus izpēti, piedāvās gatavus, tūlīt lietojamus lašu salātus un konservētas zivju filejas dažādās mērcēs ar plašu garšas spektru.

SIA GAMMA-A tiks pārstāvēta ar tradicionālo un raksturīgo Latvijas produkciju šprotēm un mencu aknu konserviem jaunā iepakojumā -stikla burciņās ar uzgriežamu vāku.

SIA MOTTRA vēlas paplašināt sevišķā produkta, stores kaviāra, kas iegūts no pašu audzētavāaudzētām storēm, piedāvājumu.

AS BRĪVAIS VILNIS tiks pārstāvēts ar savu plašo zivju konservu sortimentu, t. sk. šprotēm un Rīgas šprotēm eļļā, zivju filejām dažādās mērcēs un mencu aknām.

Bez šiem uzņēmumiem, LZS stendā darbosies arī SIA UNDA, SIA SABIEDRĪBA IMS, SIA LĪCIS-93 pārstāvji. LZS uzņēmumi ir pārliecināti, ka nostiprināt savas pozīcijas tirgos, un pārstāvot Latvijas zivrūpniecību, ir iespējams darbojoties kopā, šai gadījumā LZS ietvaros. Kopā stendā darbosies 15 darbinieki.

Dalība izstādē tiek finansēta no Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļiem.LZS ir pieņēmusi lēmumu arī turpmāk aktīvi piedalīties starptautiskajās izstādēs: septembrī - Maskavā, oktobrī - Parīzē. Š. g. aprīlī LZS piedalījās izstādē Briselē European Seafood Exposition 2010, biedrība RĪGAS ŠPROTES - februārī Maskavā PRODEXPO 2010.Kopumā LZS uzņēmumi ražo pāri par 120 konservu veidiem un eksportē produkciju uz vairāk nekā 40 valstīm.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana