Ziņas no biznesa

"Zemgales piens" atsācis darbību pēc divarpus gadu dīkstāves

Ingrīda Mičāne , Leta-Nozare
30.06.2010

Atsākot darbību pēc divarpus gadus ilgas dīkstāves, AS "Zemgales piens" turpinās ražot produkciju ar zīmolu "Lota", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma vadītājs Raimonds Golgāns.

"Mums patlaban ir iešūpošanās periods, kad pēc divu gadu prombūtnes pētām tirgus izmaiņas un apzinām situāciju. Lielas cerības uz tirgus daļām nelolojam, taču akcentu liksim uz produkciju, kas cenas dēļ būs pieejama "vienkāršam" Latvijas cilvēkam," sacīja Golgāns, piebilstot, ka patlaban uzņēmums ražos tikai pienu, kefīru, biezpienu un krējumu.

Golgāns atzina, ka pāris mēnešu laikā kopš "Zemgales piena" darbības atsākšanas par peļņu vēl nevarot runāt. "Darbību varējām atsākt, pateicoties igauņu piena pārstrādes kompānijai "Tere", kas saskatījusi uzņēmuma perspektīvas un investējusi gan iekārtās un tehnoloģijās, gan atbalstījusi morāli. Tikai uz rudens pusi varēsim redzēt ieguldījumu atdevi."

Investīciju apjomus Golgāns nevēlējās atklāt, tomēr atzina - ja būtu mēģināts uzņēmumu atjaunot pašu spēkiem, tad tagad "jau grieztu kopā visas iekārtas".

Patlaban Jelgavas uzņēmumā strādā apmēram 30 bijušie darbinieki.

Svaigpienu "Zemgales piens" iepērk no SIA "Piena partneri". Šo uzņēmumu 2008.gada sākumā tas izveidoja kopā ar vairākiem saviem partneriem, lai nodrošinātu svaigpiena iepirkšanu no Zemgales lopkopjiem.

"Zemgales piens" ražošanu pārtrauca 2007.gada rudenī, jo nevarēja sabalansēt izmaksas piegādātajai izejvielai un saražotajai produkcijai. Lai gan 2008.gada pavasarī bija plānots atjaunot piena pārstrādi, tas nenotika. Uzņēmums turpināja iepirkt pienu, veicot tā pirmapstrādi un realizējot piena pārstrādes uzņēmumiem.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana