Ziņas no biznesa

„Rīgas Miesnieks” ieguvis A/S „Jelgavas gaļas kombināts” akciju kontrolpaketi

Aija Zariņa, AgroPols
30.06.2010

Šodien, 30. jūnijā gaļas pārstrādes uzņēmums A/S „Rīgas Miesnieks” parakstīja pirkuma līgumu, saskaņā ar kuru uzņēmums ir ieguvis A/S „Jelgavas gaļas kombināts” akciju kontrolpaketi, informēja A/S „Rīgas Miesnieks” mārketinga direktore Juliāna Juškeviča. Parakstītais līgums ir stājies spēkā saskaņā ar Latvijas Konkurences padomes apstiprinājumu.

Kā skaidro „Rīgas Miesnieks” valdes priekšsēdētājs Juhans Matts (Juhan Matt), vairākas produktu grupas kļūs plašākas un spēcīgākas šo divu uzņēmumu apvienošanās rezultātā. Viņš uzsver, ka apvienošanās ļaus efektīvāk izmantot investīcijas, ko gan A/S „Rīgas Miesnieks”, gan A/S „Jelgavas gaļas kombināts” ik gadu ir ieguldījušas biznesa tehnoloģiju attīstībā. „Mūsu mērķis ir nostiprināt savu pozīciju kā nozares līderiem un palielināt savu tirgus daļu, piedāvājot augstas kvalitātes un plaša segmenta gaļas produktus,” papildina Matts.

„Rīgas Miesnieks” ir pasludinājis stratēģiskās pārskates procesu ar mērķi izanalizēt esošo struktūru darbības efektivitāti un izplānot uzņēmuma nākotnes stratēģiju Latvijas tirgū.

2009. gadu A/S „Rīgas Miesnieks” ir pabeigusi ar zaudējumiem LVL 377 820 apmērā, A/S „Jelgavas gaļas kombināts” – ar zaudējumiem LVL 484 200 apmērā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana