Ziņas no biznesa

AS "Balticovo" darbībā ieviests ISO 31 000 kvalitātes standarts

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
01.07.2010

Ziemeļeiropas reģiona lielākais vistu olu un olu produktu ražotāja, uzņēmuma AS "Balticovo" darbībā ieviests ISO 31 000 standarts.

ISO 31 000 ir jauns starptautisks standarts, kas pēc četru gadu izstrādāšanas pirmo reizi ir publicēts 2009. gada decembrī. Standarts nosaka vispārējas risku vadības principu un ieviešanas vadlīnijas. Standarta ievērošana ir brīvprātīga un tas nav paredzēts uzņēmumu sertificēšanai. Tāpēc, adoptējot vispārējos principus, ir iespējams ņemt vērā organizācijas specifiskās vajadzības.

"Uzskatījām, ka kvalificēšanās šim riska vadības standartam nepieciešama turpmākai uzņēmuma attīstībai", apliecina AS "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. "ISO 31 000 ieviesām sadarbībā ar risku un apdrošināšanas pakalpojumu kompāniju SIA "Marsh".

"AS "Balticovo" ir sekmīgi uzsākusi darbu pie risku vadības ieviešanas saskaņā ar ISO 31 000 noteiktajām vadlīnijām. Riski un iespējas ir identificēti visās uzņēmuma darbības jomās. Tiek domāts par pasākumiem svarīgāko risku mazināšanā un tiek sekots šo plānu izpildei.

Ar risku vadības pielietošanu ikdienā AS “Balticovo" spēj labāk apzināties un sagatavot uzņēmuma komandu rīkoties dažādu ārēju un iekšēju draudu un iespēju realizēšanās situācijām. Tādējādi uzņēmums spēj veidot pārliecību par uzņēmumu kā stabilu sadarbības partneri un drošu darba devēju," informē SIA "Marsh" pārstāvis Kaspars Ummers.

Jau ziņots, ka AS "Balticovo" ir saņēmusi ISO 9001, ISO 22 000, BRC un IFS kvalitātes standartu apliecinājumus.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana