Ziņas no biznesa

A/s Balticovo nodevusi ekspluatācijā trīspadsmito putnu novietne

Aija Zariņa, AgroPols
14.07.2010

Turpinoties pakāpeniskam ražotnes modernizācijas plānam, Ziemeļeiropas reģiona lielākais vistu olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" investējis aptuveni vienu miljonu latu vistu novietnes rekonstrukcijā, informēja Liāna Bokša, AS "Balticovo" komunikācijas konsultante.

Nauda investēta celtnē, putnu turēšanas iekārtās un tehnoloģijās. Tā ir jau trīspadsmitā ekspluatācijā nodotā novietne. Jaunā putnu novietne ir 2 610 kvadrātmetru plaša un tā paredzēta 100 000 vistām.

"Arī šajā, rekonstruētajā putnu novietnē, iekārtas atbilst dējējvistu labturības ES 2012. gada prasībām. Putniem ir nodrošināts maksimāli labvēlīgs mikroklimats, kas ir līdzvērtīgs dabiskiem apstākļiem," stāsta kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

Pagājušā gada rudenī AS "Balticovo" atklāja jaunu olu ražošanas un šķirošanas kompleksu, kurš sastāv no deviņām putnu novietnēm un šķirotavas, kurā stundas laikā tiek šķiroti 180 tūkstoši olu. Gadā jaunajā kompleksā saražo 500 miljonus olu. Arvien paplašinoties un modernizējoties, uzņēmumā rekonstruē arī no padomju laikiem mantotās putnu novietnes.

"Tuvākajā nākotnē plānojam investīcijas uzņēmuma modernizācijā, ieguldot līdzekļus jauna olu pārstādes ceha būvniecībā," informē Arnis Veinbergs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana