Ziņas no biznesa

„Rīgas Miesnieks” plāno pārcelt ražošanu uz Jelgavu

Aija Zariņa, AgroPols
03.08.2010

Uzņēmumu A/S „Rīgas Miesnieks” un A/S „Jelgavas gaļas kombināts” īpašnieki pieņēmuši lēmumu pārstrukturizēt uzņēmumu gaļas pārstrādes biznesu, informēja „Rīgas Miesnieks” valdes priekšsēdētājs Juhans Mats (Juhan Matt).  Restrukturizācija notiks vairākos posmos un turpināsies aptuveni gadu. Pirmajā posmā, kas sāksies šā gada 6. septembrī, apvienos uzņēmumu „Rīgas Miesnieks” un „Jelgavas Gaļas Kombināts” pārdošanas un loģistikas nodaļas. Nākamajā posmā, aptuveni gada laikā, ražošana Latvijā tiks pārcelta uz uzņēmuma „Jelgavas Gaļas Kombināts” telpām, Rīgā saglabājot administratīvo un loģistikas centru.

Abiem uzņēmumiem ir vitāla nepieciešamība pēc reorganizācijas, lai kāpinātu to darbības efektivitāti. Rīgas ražotne ir novecojusi, tai ir nepieciešami būtiski ieguldījumi, lai ilgtermiņā saglabātu konkurētspējīgu un mūsdienu prasībām atbilstošu ražošanu. Savukārt, Jelgavas ražotne jau šobrīd atbilst lielākajai daļai gan šodienas, gan nākotnes ražošanas prasību.

„Konkurence gaļas izstrādājumu tirgū Latvijā kļūst arvien sīvāka. Kā tirgus līderim mums ir labākās iespējas un pietiekoši daudz resursu biznesa pārstrukturizēšanai, lai izveidotu ilgtermiņā pelnošu biznesu. Manuprāt, svarīgākais ir turpināt gaļas izstrādājumu ražošanu Latvijā, un tas veiktās pārstrukturizācijas rezultātā tiks panākts,“ saka Juhans Mats.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana