Ziņas no biznesa

"Alus duelī" uzvar "Dūmaku" alus

Aija Zariņa, AgroPols
23.08.2010

Ir noslēdzies aprīļa beigās uzsāktais "Alus duelis", kurā sacentās divas jaunās A/S "Aldaris" alus šķirnes - "Senais" un "Dūmaku". Kā stāsta AS "Aldaris" komunikāciju direktore Laura Krastiņa, saņemot kopumā 58 827 alus mīļotāju balsis, par gardāku un iecienītāku tika atzīts nefiltrētais "Dūmaku" alus. Kā to paredzēja kampaņas noteikumi, "Aldaris" turpinās ražot un pamata sortimentā iekļaus tikai uzvarētājalu.

"Alus duelis" norisinājās starp aliem "Senais" un "Dūmaku" visas vasaras garumā. Par savu iecienītāko alus šķirni pircēji varēja balsot lapā: www.alusduelis.lv . Kampaņas laikā tika saņemtas vairāk nekā 105 149 alus cienītāju balsis. Ar 12 505 balsu pārsvaru duelī uzvarējis "Dūmaku" alus, par kuru tika nobalsots 58 827 reizes.

Arī pārdošanas rezultāti liecina par "Dūmaku" alus pārsvaru. Kopumā kampaņas laikā tika realizēts vairāk nekā 1 000 000 pudeļu "Dūmaku" un 700 000 pudeļu "Senā" alus. Tas parāda, ka alus cienītāji ir novērtējuši izteiktāku rauga garšas buķeti un "Dūmaku" alus piesātināto garšu.

A/S "Aldaris" alus tehnologs un alus "Dūmaku" autors Valdis Čunka norāda: "Abi ali ir ļoti augstvērtīgi un garšas ziņā piesātināti. Galu galā to vairāk nekā gadu ilgā izveides procesā tika ieguldīts milzīgs darbs un liela pacietība, brūvējot un vērtējot daudzus dažādus variantus, kamēr tika izvēlēti divi labākie alus paraugi. Tomēr uzvarētājs ir tikai viens, un par tādu alus baudītāji ir pasludinājuši "Dūmaku" alu. Domāju, ka galvenais iemesls, kādēļ "Dūmaku" alus ir iegaršojies, ir tā dabiski nefiltrētā, svaigā garša. Tas, ka alus tradicionāli brūvēts un raudzēts un tajā ir saglabātās nefiltrētās daļiņas un raugi, piešķir alum šo īpašo dūmaku, garšu un smaržu, ko acīmredzami novērtējuši arī pircēji."

Uzvarētājalus tapis, balstoties uz senču receptēm, - šādu alu Latvijā dzēra pirms simtiem gadu. "Dūmaku" alus tapšanas procesā tika apvienotas Latvijas un citu Eiropas valstu īpašās alus brūvēšanas tradīcijas, kas mūsdienās ir retums. Lai saglabātu īpašo dabas svaigumu, šis alus netiek filtrēts. Alus sastāvā ir saglabāti raugi, kas dod tik vajadzīgos B grupas vitamīnus un aminoskābes. Tas ir tradicionāli brūvēts un raudzēts.

Turot pircējiem doto solījumu, "Aldaris" turpinās ražot un pamata sortimentā iekļaus tikai "Dūmaku" alu, kas "Alus duelī" saņēmis lielāko alus baudītāju balsu skaitu. "Senais" no jauna vairs netiks ražots, bet tiks iztirgoti visi krājumi tirdzniecības vietās. Tas nozīmē, ka, visticamāk, no septembra vidus tirdzniecībā no abiem būs pieejams tikai "Dūmaku" alus, ko alus cienītāji ir atzinuši par savu favorītu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana