Ziņas no biznesa

Stends "Inovācija pārtikai" izstādē "Riga Food 2010"

Aija Zariņa, AgroPols
31.08.2010

 

Laikā no 8. līdz 11.septembrim norisināsies starptautiskā pārtikas izstāde Riga Food 2010. Kā informēja projektu konsultante Dzintra Znotiņa, tajā jau desmito gadu piedalīsies arī Latvijas Tehnoloģiskais centrs (LTC) un projekts Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN-Latvija) ar stendu "Inovācija pārtikai". Stenda apmeklētāji varēs iepazīties ar jaunumiem, ko piedāvā pārtikas nozarē iesaistītās izglītības un pētniecības iestādes, kā arī inovācijas atbalsta struktūras Latvijā.

EEN-Latvija projekta vadītāja LTC Gundega Lapiņa stāsta: "Tā kā inovācija ir process, kurā zināšanas tiek ne vien pārvērstas naudā, bet arī cilvēces labklājībā, mēs, LTC kolektīvs, izjūtam lielu atbildību papildināt šos krāšņos pārtikas svētkus ar zinātniski - pētniecisko un inovācijas pieskārienu. Arī šogad apmeklētājiem piedāvāsim jaunāko no Latvijas pārtikas pētniecisko institūtu un laboratoriju izstrādājumiem, kā arī uzņēmējiem - iespēju piedalīties brokerpasākumā jaunu biznesa kontaktu dibināšanai."

Bezmaksas brokerpasākums uzņēmējiem

9. septembrī no plkst.11.00 līdz 15.00 EEN-Latvija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru organizē starptautisku brokerpasākumu, kurā aicināti piedalīties Latvijas pārtikas uzņēmumi. Brokerpasākums paredzēts uzņēmējiem, kam ir tehnoloģiskas problēmas, kurām nepieciešams risinājums, kā arī tiem, kas izstrādājuši tehnoloģisku risinājumu kādai raksturīgai pārtikas uzņēmumu problēmai, ko plāno komercializēt Eiropā. Tāpat EEN-Latvija piedāvā atrast starptautiskus partnerus pētniecībai vai kopīgu produktu/tehnoloģiju izstrādei. Dalība brokerpasākumā ir bezmaksas. Reģistrēšanās pasākumam: www.bt1.lv/rigafood sadaļā "Innovation".

Izklaide un atrakcijas Animācijas stendā

Jau trešo gadu stendā "Inovācija pārtikai" darbosies arī Animācijas stends, kurā būs iespējams piedalīties atraktīvos konkursos un sacensībās, kā arī apgūt daudz kā jauna. 10. un 11. septembrī varēs piedalīties Latvijas Valsts augļkopības institūta ābolu konkursos un sacensībās, iepazīt LTC nominēto 2010.gada mārketinga inovāciju - Rimi "Kopgaldu" un Rimantus, noteikt ķermeņa masas indeksu pie Lolitas Neimanes, izglītoties par e-vielām un ģenētiski modificētiem organismiem sadarbībā ar Zemes draugiem un portālu www.evielas.lv , kā arī izzināt veselīgā skābpiena produkta "Labdaris" noslēpumus. Mazajiem apmeklētājiem būs pieejama Latvijas Lauksaimniecības universitātes radošā darbnīca bērniem - figūriņu veidošana no augļiem un dārzeņiem. Pilna Animācijas stenda programma būs pieejama izstādes laikā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana