Ziņas no biznesa

"Swedbank"piešķir "Dobeles dzirnavniekam" papildus 5 miljonu eiro kredītlīniju graudu iepirkšanai

Aija Zariņa, AgroPols
20.09.2010

Swedbank AS piešķīrusi AS "Dobeles dzirnavnieks" papildus 5 miljonu eiro kredītlīniju, stāsta "Swedbank" preses sekretāre Kristīne Jakubovska. To uzņēmums izmantos graudu iepirkšanai. Patlaban "Dobeles Dzirnavnieks" iegādājies 50% no nepieciešamā gada apjoma un līdz gada beigām plāno iepirkt vismaz 80% no kopējā nepieciešamā gada apjoma.

AS "Dobeles Dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Dainis Dominieks ir apmierināts: "Šajā graudu iepirkuma sezonā, kad pārtikas kviešu cena ir pieaugusi par aptuveni 100%, ir nepieciešami papildu brīvie apgrozāmie līdzekļi. Mums ir patiess prieks, ka esam atraduši uzticamu sadarbības partneri, kas izprot esošo tirgus situāciju un palīdz veidot veiksmīgus ekonomiskos procesus ."

Swedbank AS valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Daniils Ruļovs raksturo Dobeles Dzirnavnieku kā perspektīvu uzņēmumu: "Dobeles Dzirnavnieks šā gada pirmajā pusgadā uzrādījis būtisku apgrozījuma pieaugumu, kas ir par 60% lielāks attiecībā pret pagājušā gada pirmo pusgadu un būtiski pārsniedz plānoto. Tas ir uzskatāms apliecinājums uzņēmuma mērķtiecīgam un pārdomātam darbam biznesa attīstībai. Esam gandarīti, ka kredītlīnijas palielinājums ļaus uzņēmumam sasniegt plānotos mērķus un dos arī pozitīvu ietekmi lauksaimniecībā, sniedzot resursus operatīviem norēķiniem ar zemniekiem."

"Dobeles Dzirnavnieka" galvenie eksporta tirgi ir Baltijas valstis, Īrija, Īslande, Taizeme un Izraēla. Latvijas tirgū patlaban pārdod aptuveni 80% no produkcijas.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana