Ziņas no biznesa

"Spilva" sezonas ražu iepirkumu noslēgs ar brūklenēm un mārrutkiem

Aina Odziņa, AgroPols
06.10.2010

2010. gada ogu un dārzeņu ražu iepirkumu sezona "Spilvā" noslēgsies ar brūkleņu iepirkumu novembrī un mārrutku iepirkumu novembrī - decembrī, tā informēja "Spilvas" sabiedrisko attiecību konsultants Andris Zeļenkovs.

Šīs sezonas laikā "Spilva" jau ir iepirkusi 193 tonnas dārzeņu un ogu, bet pēc brūkleņu un mārrutku iepirkuma noslēguma kopējais šīs sezonas iepirkumu apjoms prognozējams 276 tonnu apjomā. Iepirkumu apjoms sezonas laikā ir būtiski palielinājies, salīdzinot ar iepriekš plānoto.

"Šoruden plānotais brūkleņu iepirkums paredzēts 23 tonnu tonnu apjomā - tādā pašā apjomā, kādā "Spilva" brūklenes iepirka 2009. gadā. No brūklenēm "Spilvā" tiek ražoti divi produkti - brūkleņu ievārījums un brūkleņu mērce ar āboliem, kas ir pieprasīti arī ārvalstu tirgos. "Spilvas" brūkleņu ievārījums tiek eksportēts uz Igauniju un Lietuvu, bet brūkleņu mērce ar āboliem - uz Krieviju un Izraēlu," precizē Dana Erciņa, "Spilvas" tirdzniecības un mārketinga direktore.

Savukārt, mārrutku iepirkums šosezon paredzams aptuveni 60 tonnu apjomā, bet vēl nākamā gada pirmajā pusē paredzēts iepirkt aptuveni 90 tonnas mārrutku. Precīzi mārrutku iepirkuma apjomi būs skaidri pēc mārrutku ražas novākšanas. "Mārrutku iepirkuma apjomu ir ieplānots palielināt saistībā ar jaunas mārrutku pārstrādes līnijas uzstādīšanu "Spilvā", mārrutku produkcijas ražošanas jaudu palielināšanu un jaunas mārrutku produkcijas ieviešanu Latvijas tirgū," skaidro Dana Erciņa.

Jau pašlaik vairāk par sākotnēji plānotajiem apjomiem "Spilva" šosezon ir iepirkusi skābenes un sīpolus. Skābenes ir iepirktas 94,6 tonnu apjomā, kas ir par 8 tonnām vairāk. Savukārt, mazāk par plānoto iepirktas avenes, kuru iepirkumu bija pat plānots šogad palielināt. Kopumā no plānotā sezonas ogu iepirkuma 35,3 tonnu apjomā šosezon tiek iepirktas aptuveni 30 tonnas. Pārējo iepirkumu apjomi ir noritējuši plānotajos apjomos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana