Ziņas no biznesa

Latvija kupli pārstāvēta Maskavas izstādē „Prodexpo”

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
07.02.2011

Sākusies gadskārtējā starptautiskā pārtikas izstāde “Prodexpo 2011”, kurā šogad pārstāvēts kupls pulks Latvijas uzņēmumu, kas cer iegūt arvien vairāk sadarbības partnerus plašajā Krievijas tirgū. Savu dal ību „Prodexpo” Latvijas pārstāvētajā kopstendā, kas tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūtu (LVAEI) un LR Zemkopības ministriju, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu pieteikušas sekojošas kompānijas:

- SIA “Pure Food”,

- SIA “Rēzeknes gaļas kombināts”,

- SIA “Velte-L”,

- SIA “Pērnes L”,

- A/s “Rīgas piena kombināts”,

- SIA „Grāvendāle”,

- SIA „Baltijas marka”,

- A/s „Tukuma piens”,

- SIA „NP Foods”,

- SIA „Kronis”,

- SIA „Lāči”,

- A/s Trikātas siers”.

PRODEXPO 2011 norisinās Ekspocentrā Maskavā, Krievijā no 7. līdz 11. februārim. Latvijas kopstends atrodas nacionālo un reģionālo stendu paviljonā Nr.8., 2. zālē.

„Šajā gadā ir patiess prieks organizēt Latvijas kopstendu, kurš ir plaši pārstāvēts, jo kopskaitā ir 12 uzņēmumi no Latvijas, kas aptver gan piena produktus, gan gaļas izstrādājumus, gan saldumus, dzērienus, maizes un konditorejas izstrādājumus, konservus, mērces u.c. Kaut arī Krievijā, tāpat kā pie mums, pārtikas cenu kāpums aug, tomēr jau pirmajā izstādes dienā, uzņēmumi aktīvi dibina kontaktus un plāno stabilizēt savas pozīcijas plašajā Krievijas tirgū,” komentē LVAEI izstāžu projektu vadītāja Ineta Vilciņa.

Izstādes kopējā ekspozīcijas platība ir  vairāk nekā 80 000 kv. m., kuros savu produkciju ik gadu piedāvā vismaz 57 pasaules valstis. 2010. gadā izstādē piedalījās 1800 kompānijas, to apmeklēja 56223 interesenti.

PRODEXPO ir lielākā profesionālā izstāde Krievijā un NVS valstīs pārtikas jomā.

Katru gadu PRODEXPO apmeklē desmitiem tūkstošiem speciālistu un patērētāju, kuri izstādes stendos saņem kompetentu informāciju par ekonomiku, komerciju un mārketingu. Lai paaugstinātu komerciālās darbības efektivitāti uz gadatirgu tiek aicināti reģionālo tirdzniecības un rūpniecības organizāciju pārstāvji. Tas palīdz efektīvāk regulēt eksporta – importa pārtikas, izejvielu un investīciju plūsmu pārstrādes un tirdzniecības sfērā, kā arī maksimāli samazināt preces ceļu no ražotāja līdz patērētājam.

PRODEXPO ir svarīgs instruments, kas palīdz attīstīties pārtikas ražošanai un pārstrādes rūpniecībai, nodrošinot piesātināto pārtikas nozares tirgu ar kvalitatīvu un daudzveidīgu produkciju. Šī izstāde ir viens no iespaidīgākajiem pārtikas forumiem Krievijā un Austrumeiropā.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana