Ziņas no biznesa

„Trikātas siers” iecerējis bioloģiskās produkcijas eksportu uz Krieviju

Aina Odziņa, AgroPols
16.02.2011

Maskavā notikušajā „Prodexpo 2011” izstādē Latvijas produkts - Trikātas siera „Sniega bumbas ar papriku” ieguvis sudraba medaļu starptautiskā konkursā „Labākais produkts 2011”. Konkursu organizēja Krievijas Federācijas Lauksaimniecības ministrija.

Kā atzīst uzņēmuma vadītājs Raimonds Freimanis, Krievijas patērētāji ir novērtējuši Latvijas piena produktu kvalitāti - gan fasēto sieru, gan arī nišas produktu – „Sniega bumbas”, un šobrīd mērķis ir nostiprināt savas pozīcijas eksportējot. „Krievijā ir interese par mūsu produkciju, taču mūs stiprā puse nav apjomi un plašas mārketinga akcijas, bet gan produktu kvalitāte, ko pazīst Krievijas pircējs”, stāsta R. Freimanis.

Atgriežoties no izstādes „Prodexpo 2011”, kas notika Maskavā, a/s „Trikātas siers” valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis atzīst, ka šogad, piedaloties izstādē „Prodexpo 2011”, uzņēmuma mērķis bija iegūt padziļinātu pieredzi un paplašināt sadarbības partneru loku. Izstādes laikā galvenokārt notika sarunas ar esošajiem partneriem par sadarbību un turpmāko pārdošanas koncepciju 2011. gadam, kā arī tika apspriestas iespējas par atsevišķu jaunu produktu izstrādi Krievijas tirgum - šobrīd jau norit sarunas par līguma slēgšanu par „Trikātas siera” bioloģiskās produkcijas eksportu.

„Prodexpo 2011” izstādē A/S “Trikātas siers” piedalījās jau otro reizi. Pērn dalība izstādē un jaunu sadarbības partneru iegūšana palīdzējusi uzņēmumam sākt veiksmīgu produkcijas eksportu uz Krieviju. „Trikātas siers” investējis vairāk nekā 150 tūkstošus eiro iekārtu un iepakojuma modernizācijā, kā arī eksporta atļaujas saņemšanai uz Krieviju.

Šobrīd „Trikātas siers” eksportē uz lielo kaimiņzemes tirgu vidēji 60% no saražotās produkcijas un plāno saglabāt eksporta apjomus arī šogad.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana