Ziņas no biznesa

Interesanta akcija: "Audzēsim kopā"

Edīte Arāja, Leta
08.06.2011

Ekoloģisko produktu tirgotājs SIA "Dabas dobe" akcijā "Audzēsim kopā" piedāvā iespēju internetā pasūtīt dārzeņus, kuri pēc tam tiks izaudzēti bioloģiskajā saimniecībā, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja uzņēmuma pārstāve Liene Brizga-Kalniņa.

"Dabas dobes" mājaslapā var pasūtīt dārzeņus - kartupeļus, burkānus, bietes, sīpolus, ķiplokus -, un, iemaksājot simbolisku sēklas naudu, tos iestādīs un izaudzēs bioloģiskajā saimniecībā "Avotiņi", Tirzā, Gulbenes novadā. Rudenī, kad būs pienācis ražas laiks, dārzeņus varēs saņemt par 30% lētāk kā veikalā.

"Dabas dobes" pārstāve norāda, ka konkrēta maksa par dārzeņiem patlaban nav noteikta, jo nav zināms, kādas būs to cenas rudenī. Taču, ja akcija būtu notikusi pērn, tad par kilogramu kartupeļu būtu jāmaksā aptuveni 0,32 santīmi, bet par burkāniem - 0,51 santīms kilogramā.

Akcijas laikā varēs arī sekot līdzi dārzeņu augšanai. "Dabas dobe" savā blogā regulāri ziņos un rādīs, kā "Avotiņos" sokas iestādītajiem dārzeņiem. Tāpat tie, kas dārzeņus būs "iestādījuši", varēs doties ciemos uz "Avotiņiem", vizīti iepriekš piesakot, un uz vietas aplūkot, kā audzē dārzeņus bioloģiskajā lauksaimniecībā.

"Ar šo akciju aicinām klientiem plānot savus izdevumus un vajadzības jau pusgadu uz priekšu, piemēram, apdomāt, cik burkānus vai kartupeļus vajadzēs rudenī. Tādā veidā arī piedāvājam alternatīvu modeli pastāvošajai lielveikalu kultūrai - klienta un zemnieka sadarbību. Pētījumi un arī mūsu pieredze rāda, ka cilvēki arvien vairāk vēlas zināt, kāda ir viņu ikdienā lietoto produktu izcelsme. Mēs arī vēlamies pilsētniekus pietuvināt tieši bioloģisko dārzeņu audzēšanas procesam, jo tas ir grūtāks un sarežģītāks nekā konvencionālā lauksaimniecība. Ceram, ka tas ļaus labāk izprast bioloģiski audzētas pārtikas vērtību," atzīmē Brizga-Kalniņa.

Dārzeņu iestādīšanai var pieteikties līdz 1. jūlijam "Dabas dobes" mājaslapā.

Brizga-Kalniņa piebilst, tā kā saimniecības "Avotiņi" izaudzēto dārzeņu daudzums gadā ir vairākas tonnas, akcijā nav noteikts pasūtījumu daudzuma ierobežojums.

SIA "Dabas dobe" ekoloģisko preču un produktu pārdošanu interneta veikalā un to piegādi sāka piedāvāt 2007. gadā. Patlaban uzņēmums piedāvā savu produkciju iegādāties arī tā birojā, kā arī nodrošina ēdināšanas un apkalpošanas pakalpojumus pasākumos. Uzņēmums saņēmis kustības "Brīvs no ĢMO" apliecību.

Leta

x

Paroles atgadināšana