Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaApvienojošs pārtikas kvalitātes shēmu kopstends izstādē Riga Food 2011Ineta Vilciņa, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
18.07.2011 Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) un Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu sabiedrību SIA BT1 izstādes Riga Food 2011 ietvaros organizē Latvijas pārtikas un lauksaimniecības produkcijas ražotājus apvienojošu kopstendu, kurā tiek aicināti apvienoties Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības un Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmu sertificētie uzņēmumi ar saviem produktiem. Kopstendu pārstāvēt un saņemt atbalstu tiek aicināti dalībnieki, kas darbojas kādā no pārtikas kvalitātes shēmām Latvijā. Latvijā darbojas divas akreditētas pārtikas kvalitātes shēmas Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības shēma (84 pārstrādes uzņēmumi, 3534 zemnieku saimniecības uz 01.01.2011.) un Nacionālā pārtikas kvalitātes shēma (45 sertificēts uzņēmums ar 163 produktiem un 429 operatori uz 01.07.2011.). Uz atbalstu dalībai izstādē var pretendēt abu Latvijas pārtikas kvalitātes shēmu dalībnieku uzņēmumi. Dalību kopstendā var pieteikt līdz 12. augustam, sazinoties ar izstādes rīkotājiem. Dalībniekiem apvienojoties Latvijas pārstāvniecības kopstendā, tiek dota iespēja informēt patērētājus par vietējo produktu specifiskajām īpašībām, piedāvāt produktu vērtēšanai, kā arī informēt par produkta iegādes iespējām un realizācijas vietām. Tā kā šobrīd pieejamā informācija par pārtikas kvalitātes shēmām Latvijā ir salīdzinoši neliela, kā arī trūkst informācijas par produktiem, kas tiek ražoti šo shēmu ietvaros, un to salīdzinošo atšķirību no citiem produktiem, tad ir būtiska ražotāju iesaistīšanās pārtikas kvalitātes shēmās, kas tādejādi rada papildus pievienoto vērtību produktam ar augstākām kvalitātes prasībām un stiprina ražotāju konkurētspēju un ienesīgumu. Dalība izstādē rod iespēju izglītot patērētāju par pārtikas kvalitātes shēmu produktiem un to kvalitātes kritērijiem. Kopstenda ietvaros arī tiks rīkotas shēmu dalībnieku uzņēmumu produktu degustācijas, jau otro gadu norisināsies konkurss Zaļās karotītes produktu parāde 2011, tiks nodrošināta pārrunu iespēja kopstenda dalībniekiem ar sadarbības partneriem un potenciāliem klientiem, kā arī organizēta bērnu un skolu jaunatnes praktiskā darbošanās, piesaiste un informētība par shēmām. Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde Riga Food ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā un 2011. gadā (jau 16. reizi) norisināsies laikā no 7.-10. septembrim, Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala . Izstādē tiks pārstāvēti 12 valstu nacionālie kopstendi Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Dānijas, Itālijas, Moldovas, Čehijas, Slovākijas, Kanādas, Francijas, Ungārijas un Polijas. Vairāk informācijas par dalību kopstendā: www.lvaei.lv un www.rigafood.lv |