Ziņas no biznesa

Jau augustā sāks piena rūpnīcas būvniecību Jelgavā

AgroPols
12.08.2011

SIA "Latvijas Piens", ko jaunas piena pārstrādes rūpnīcas attīstībai izveidojuši piena kooperatīvi "Trikāta KS", "Dzēse" un "Piena partneri KS" informē, ka noslēdzies atkārtoti izsludinātais konkurss par būvdarbu veikšanu. Izvērtējot iesniegtos sešus piedāvājumus, par saimnieciski izdevīgāko tika atzīts komandītsabiedrības "UB Konstrukcijas", ko veido uzņēmumi "UBB Būve", Unibūve" un "Infobūve", piedāvājums 2,8 miljonus latu vērtībā (2,3 miljoni latu bez pievienotās vērtības nodokļa).

Kā informē projekta attīstītāju SIA "Latvijas Piens" valdes loceklis, kooperatīva "Trikāta KS" direktors Raimonds Freimanis, jau nākamnedēļ plānots sākt būvlaukuma sagatavošanas darbus. Būvniecību plānots sākt jau augustā un tā norisināsies vairākās kārtās. Projektu finansēs SEB banka.

2012. gada februāris ir noteikts kā būvdarbu pabeigšanas termiņš.

Paralēli būvdarbu konkursam noris darbs pie iekārtu un tehnoloģiju nodrošinājuma - noslēgti līgumi ar galvenajiem iekārtu piegādātājiem, norit līgumu slēgšanas procedūra par atsevišķu mazāku tehnoloģisko iekārtu piegādēm.

Projekta kopējās izmaksas tiek plānotas 10 miljonu latu apmērā, kas ietver pilnīgi visus maksājumus t.sk. nodokļus, būvniecības izmaksas, projekta finansēšanas izmaksas, apgrozāmos līdzekļus, investīcijas iekārtu iegādei, zemnieku ieguldījumu un Eiropas līdzfinansējumu - LVL 2 951 776,80. Rūpnīcas būvniecību pilnībā plānots pabeigt 2012. gada sākumā.

Ražošanu plānots uzsākt ar vājpiena koncentrātu, pēc tam ražojot arī puscietos un cietos sierus. Uzņēmums orientējas gan uz eksportu, gan produkcijas realizāciju arī vietējā tirgū. Realizējot šo kopprojektu, kooperatīvi plāno vienā ražošanas maiņā pārstrādāt 250 līdz 300 tonnas piena.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana